Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

UKM - Ung Kultur Møtes

  Endret:17.01.2023 10:03

UKM er Norges viktigste møteplass for ungdom

I over 20 år har UKM først og fremst vært en årlig mønstring, der ungdommer mellom 10 og 20 år deltar med ulike kulturuttrykk. Nå kaller vi den Øvre Eiker UKM-festival, der alle kan melde seg på – og alle får være med. Det er ingen begrensning i genre eller uttrykksform for deltagerne – "alt er lov".

Fra 2015 ble UKM-begrepet endret fra å være Ungdommens KulturMønstring til å bety "Ung Kultur Møtes", og med det ble UKM en helårlig aktør som skal være synlig i lokalsamfunnet og et virkemiddel i kommunens arbeid med ung kultur, kultur generelt og folkehelse. 

Mangfold er UKMs eksistensgrunnlag. Eksempler på sjangere er: Dans, teater, musikk, video, fotografier, bilder, litteratur, trylling, datakunst m.m. UKM er også en arena for ungdom som er interessert i sceneteknikk, journalistikk, foto-journalistikk, videodokumentar, webdesign og arrangement og festivalplanlegging.

På den lokale mønstringen (i februar) gir et fagpanel tilbakemeldinger til alle deltakere etter opptreden, og de kommer også med innspill på hvilke deltakere som skal representere kommunen på fylkesmønstringen i april. 

Denne utvelgelsen skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet, og de utvalgte deltakerne skal speile bredden i den lokale mønstringen. 

UKM i Øvre Eiker

Seksjonen for kultur og livskraft står ansvarlig for mønstringen og det helårlige arbeidet i Øvre Eiker, og spørsmål kan rettes dit. UKMs hjemmeside, www.ukm.no, kan også gi svar på mange spørsmål.

Seksjonen har også et tett samarbeid med Musikk- og kulturskolen, lokale arrangører, skolene og kulturnæringer i kommunen. Gjennom dette samarbeidet ønsker seksjonen at ungdom som har et kulturuttrykk å vise frem, skal få muligheten til det, både under den årlige mønstringen, men også på andre arenaer der de kan bidra.

Tussmørk jr. (månedlige treff på biblioteket), kulturverkstedene, kurs og seminarer vil være sentrale arenaer der Ung Kultur Møtes kan videreutvikles.

Øvre Eikers UKM-side

Øvre Eiker UKM på facebook

UKM logo

Kontaktinformasjon

Arrangementsansvarlig
Anne Grethe Klunderud
Mob.: 902 20 744


Lenker:

www.ukm.no
Øvre Eikers UKM-side
Øvre Eiker UKM på facebookOpprettet: 05.11.2013 10:58