Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

UKM - Ung Kultur Møtes

Amundsen, Ann-Mari Endret:19.10.2017 06:46

Ungdommens kulturmønstringUKM er Norges viktigste møteplass for ungdom

I over 20 år har UKM først og fremst vært en årlig mønstring, der ungdommer mellom 10 og 20 år deltar med ulike kulturuttrykk. Alle kan melde seg på lokalmønstringen – og alle får være med. Det er ingen begrensning i genre eller uttrykksform for deltagerne – "alt er lov".

Fra 2015 ble UKM-begrepet utvidet til å bety "Ung Kultur Møtes", og med det ble UKM en helårlig aktør som skal være synlig i lokalsamfunnet og et virkemiddel i kommunens arbeid med ung kultur, kultur generelt og folkehelse.

Mangfold er UKMs eksistensgrunnlag. Eksempler på sjangere er: Dans, teater, musikk, video, fotografier, bilder, litteratur, trylling, datakunst m.m. UKM er også en arena for ungdom som er interessert i sceneteknikk, journalistikk, foto-journalistikk, videodokumentar, webdesign og arrangement og festivalplanlegging.

På den lokale mønstringen (i februar) gir en jury tilbakemeldinger til alle deltakere etter opptreden, og de skal også plukke ut noen deltakere til en fylkesmønstring i april. Juryens utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet, og de utvalgte deltakerne skal speile bredden i den lokale mønstringen.

UKM i Øvre Eiker

Seksjonen for kultur og livskraft står ansvarlig for mønstringen og det helårlige arbeidet i Øvre Eiker, og spørsmål kan rettes dit. UKMs hjemmeside, www.ukm.no, kan også gi svar på mange spørsmål.
Seksjonen har også et tett samarbeid med Musikk- og kulturskolen, lokale arrangører og kulturnæringer i kommunen.
Gjennom dette samarbeidet ønsker kulturseksjonen at ungdom som har et kulturuttrykk å vise frem, skal få muligheten til det, både under den årlige mønstringen, men også på andre arenaer der de kan bidra.
Kulturverkstedene, kurser og seminarer vil være sentrale arenaer der Ung Kultur Møtes kan videreutvikles.

Øvre Eikers UKM-sider: UKM i Øvre Eiker

UKM fra "Ungdommens Kulturmønstring" til "Ung Kultur Møtes"

UKM's visjon er: Norges viktigste møteplass for ung kultur.
Hva dette innebærer, kan du lese mer om i UKM Norges nye strategiplan vedtatt i mai 2015

UKM logo

Kontaktinformasjon

Arrangementsansvarlig
Jon Wold
Mob.: 994 13 510
Tlf.: 32 25 10 04

Lenker:

www.ukm.no

Opprettet: 05.11.2013 10:58