Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Ringen

  Endret:31.07.2018 11:44

Ring of the European Cities of Iron Works (Ringen)Ringen

Øvre Eiker kommune ble i september 2011 medlem av Ring of the European Cities of Iron Works. Ringen består av medlemskommuner fra bl.a. Nederland, Tyskland, Italia, Finland, Østerrike, Tsjekkia, Ukraina, Russland, Polen, Danmark, Spania og Norge. Øvre Eiker er eneste norske medlem. Felles for medlemskommunene er at de historisk og/eller i nåtid har et aktivt forhold til metall, som regel smijern. Ringen arbeider for å styrke samarbeid mellom medlemskommunene for å ta vare på og videreutvikle smedkunst. Den skal være en plattform for forståelse mellom mennesker fra ulike land på grunnleggende områder innen samfunnsutvikling.

Hvert år samles medlemskommunene fra de forskjellige land til en generalforsamling.

Øvre Eiker kommune, med tettstedet Skotselv i spissen, ønsker å profilere seg ved å rette oppmerksomhet mot Hassel jernverk. Jernverkets virksomhet i perioden 1649 til ca 1870, har vært viktig for bygda og var nokså enestående i sin tid. Gjennom Ringen-prosjektet knyttes fortid og nåtid sammen.

I 2006 etablerte Arkadiusz Gawecki sin smie "Hammer Touch Design" i Skotselv. Han tok bl.a. initiativ til at skulpturen "Friendship Rings" ble til gjennom  et samarbeid med femten smedkunstnere fra hele verden.

I "Hammer Touch Design" arbeider også smeden Per Christensen. Smia har vært involvert i flere store,regionale og internasjonale prosjekter. Bruk av jern i moderne design og med gamle teknikker, slik Hammer Touch Design utfører det, gir spennende muligheter innenfor smedkunst.

Opprettet: 24.09.2013 13:00