Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Museer og samlinger

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:21.01.2021 08:35

Fossesholm Herregård og Nøstetangen Glassmuseum er selvstendige avdelinger av Buskerudmuseet.

Fossesholm ligger ved Vestfossen og er en herregård i 1700-talls stil, med en lang og spennende historie. Museet er åpent daglig i sommersesongen og etter avtale resten av året. Nærmere informasjon om tilbud, arrangementer og åpningstider finnes på Fossesholms egne nettsider

Nøstetangen Glassmuseum ligger i den gamle sorenskrivergården i Hokksund og presenterer glasskunst både fra Norges første glassverk, som lå på Nøstetangen ved Hokksund, og fra andre glassverk og glasskunstnere. Museet er åpent daglig i sommersesongen og etter avtale resten av året. Nærmere informasjon om tilbud, arrangementer og åpningstider finnes på Nøstetangens egne nettsider.

Nedre Buskerud Hjemmefrontmuseum ligger på Fossesholm Herregård og driftes av Fossesholm i samarbeid med en venneforening. Utstillingen gir en bred presentasjon av lokale forhold og begivenheter i okkupasjonsårene 1940-1945.

Norsk Motorhistorisk Senter ligger på Burud og er et samlingssted som drives av Motorhistorisk Klubb Drammen. En viktig del av senteret er en utstilling av kjøretøyer og andre gjenstander fra 1950-0g 60-tallet.

Les mer på nettsiden til Norsk Motorhistorisk Senter.

 

 

Opprettet: 23.09.2013 13:22