Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Skiløyper og isbaner

  Endret:13.04.2021 06:11

Øvre Eiker kommune har ansvaret for preparering av skiløyper, i samarbeid med idrettslagene og Holtefjellets venner, som står for barmarksprepareringen. I samråd med disse har en de seinere årene valgt å prioritere kvaliteten på løypene framfor utvidelse av løypenettet. Kommunen har til sammen cirka 220 km skiløyper, herunder turløyper, lysløyper og barnebakker, spredt utover hele kommunen.

Følg med på preparering av løypene på Facebook

Isbaner

Når værforholdene ligger til rette for det, prepareres følgende isbaner på disse stedene kommunen: Darbu skole, Vestfossen skole, Vestfossen park, Røren skole, Skotselv skole, Ormåsen grusbane, Hobbelstadjordet, Røkeberg barnehage og Stubben - Loesmoen.

Parkering og bompenger ved skiløypene

For parkeringsmuligheter se på kartene som heter “Skiløyper Østsida” og “Skiløyper Eiker Vest”. De ligger i margen til høyre under “Skiløypekart”. Parkeringsplasser er merket med et parkeringsskiltsymbol. Det er ikke mulighet for å parkere på parkeringsplassen ved Bermingrud per dags dato. Det må betales bompenger til alle parkeringer på Holtefjell. Det er gratis i det nedre løypenettet bortsett fra til Hoensvannshotellet og Spiten skileik.


Ski- og løypeutvalget​

Ski- og løypeutvalget er et rådgivende organ på området som gjelder skiløyper i Øvre Eiker kommune, herunder løypeutvikling og prioriteringer, administrere/koordinere frivillig innsats i løypenettet og være kontaktpersoner for de ulike delene i løypenettet.

Utvalget består av representanter fra ulike idrettslag/foreninger som har tilknytning til skiløypenettet, samt grunneierne som har eiendom i de aktuelle områdene. Sammenslutningen skal bestå av maks 10 representanter. Herav 8 representanter fra idretten og 2 fra grunneierne/andre interessesammenslutninger. Virketid for medlemmene er to år. 

I dag består Ski- og løypeutvalget av følgende representanter:
Leder:
Morten Berglia, representant fra Eiker O-lag
Tlf: 997 15 066 Mail: morten.berglia@drmk.no

Representant for Grunneierne/Eiker Skogeierlag: Frank Borgen
Representant fra Hokksund IL: Tom Erland Borgersen
Representant fra IF Eiker Kvikk: Per Arne Fossli
Representant fra Bakke IF: Håvard Bakke
Representant fra Vestfossen IF: Jørn Kvilhaug
Representant fra Fiskum IL: Sverre Dombu
Representant fra Holtefjell/Holtefjellets venner: Dag Erik Molandsveen
Representant for Barnebakken Hobbelstad/Slalomklubben: Hans Bernhard Sollie
Representant for Eiker Skiklubb: Tom Erik Eng

Om valgordningen

Følgende er på valg i partallsår:
Vestfossen IF, Hokksund IL, Hokksund Slalåmklubb, Eiker O-lag, Eiker ski, andre interesseorganisasjoner (per nå Holtefjellets venner)

Følgende er på valg i oddetallsår:
IF Eiker Kvikk, Fiskum IL, Bakke IF, Grunneierne v/Eiker Skogeierlag

Idrettslag og foreninger må melde inn sine kandidater til Idrettsrådet innen 1.september i henholdsvis partalls- og oddetallsår. Eiker Skogeierlag og andre interesseorganisasjoner må melde inn sine kandidater til kommunen innen 1. september i henholdsvis partalls- og oddetallsår.

Kontaktinformasjon

Rådgiver idrett
Gry N. Fredriksen
Mobil: 992 76 383

 

Løypeinformasjon

Informasjon om forholdene får du ved å gå inn på Facebooksiden Skiløypene i Øvre Eiker​ eller skisporet.no


Skiløypekart

Klikk på linkene for å se kart:​
Skiløyper Eiker Vest - Holtefjell


Sesongens prioriteringer


Opprettet: 16.09.2013 15:07