Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Gratis lokaler etter voksenopplæringsloven

Grøner, Cathrine Endret:07.02.2022 10:47

Gratis lokaler etter voksenopplæringsloven


Noen har rett til gratis lokaler etter voksenopplæringsloven. For andre som kan ha krav på gratis lokaler, se Leie lokaler.

Hva kan du få gratis lokaler til?

Får dere tilskudd etter voksenopplæringsloven, har dere krav på gratis skolelokaler på hverdager som skolen har undervisning. Dette gjelder bare mellom 16.00 og 22.00, og bare hvis det er plass tilgjengelig.

Når og hvordan kan du søke?

Kommunen planlegger faste aktiviteter for ett skoleår av gangen. Alle som ønsker gratis lokaler etter voksenopplæringsloven og vil bli prioritert til faste aktiviteter for skoleåret 21/22 må gi beskjed til booking@oeiker.no i god tid før 15. mars. Kommunen sender ut en e-post med link til søknadside i BookUp. På denne søknadsiden legger man inn ønsker for tidspunkt og lokaler til sine aktiviteter. 

Søknader som kommer etter dette finner et ledig lokale i BookUp og velger priskategorien GRATIS.

Hvem kan søke?

Alle som får tilskudd fra studieforbund etter voksenopplæringsloven har krav på gratis lokaler etter voksenopplæringsloven.

Hva er ikke gratis?

Bruk av lokaler etter kl. 22.00 eller når skolen har undervisningsfri må du betale leie for. Se priser herSe priser her

Du bør ha disse tingene klart:

Første gang du skal be om lokale i Bookup, må du registrere en bruker. Du bør også ha tenkt over om dere har noen spesielle behov knyttet til lokalet.

Hva gjør vi med søknadene?

Søknader som kommer inn før 15. mars gås igjennom. Er det flere som ønsker samme lokale til samme tid brukes "Retningslinjer for støtte til kulturliv og frivillighet" som veileder for prioriteringene som gjøres. Fordelingene skjer i samråd med relevante paraplyorganisasjoner og svar på søknaden gis gjennom BookUp.

Søknader som kommer inn etter 15. mars behandles fortløpende etter at sesongbookingen er ferdigstilt.

Av og til kan du bli bedt på forhånd om å flytte til et annet lokale fordi kommunen har egen aktivitet som trenger lokalet.

Hva må du gjøre hvis du får tildelt tid?

Du må passe på å følge reglene som gjelder lokalene.

Hvis du ikke kan bruke tildelt tid, må du si fra med én gang. Hvis du glemmer å si fra eller bryter reglene for lokalene, risikerer du å bli utestengt fra videre bruk.

Du må også passe på å gjøre omtrent det dere sa dere skulle gjøre. Annen bruk kan føre til at dere blir utestengt, eller må betale leie likevel.

Hvor kan jeg lese mer?

Retningslinjene for gratis lokaler
Utleiereglement
Generelle regler for saksbehandling, kontroll og tilbakebetaling


Opprettet: 22.02.2019 16:23