Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Gratis lokaler etter voksenopplæringsloven

Grøner, Cathrine Endret:16.11.2020 21:06

Gratis lokaler etter voksenopplæringsloven


Noen har rett til gratis lokaler etter voksenopplæringsloven. For andre som kan ha krav på gratis lokaler, se Leie lokaler.

Hva kan du få gratis lokaler til?

Får dere tilskudd etter voksenopplæringsloven, har dere krav på gratis skolelokaler på hverdager som skolen har undervisning. Dette gjelder bare mellom 16.00 og 22.00, og bare hvis det er plass tilgjengelig.

Når kan du søke?

Vi har ingen frist for å kreve gratis lokaler etter voksenopplæringsloven. Du må velge priskategorien for dette i vårt bookingsystem (lenke) Bookup.no.

Hvis du vil være sikret at dere er med i fordelingen av tid til det som skjer hvert år, så må dere be om lokale senest 15. mars før det skoleåret det gjelder. Registrer dere som brukere i Bookup, og dere vil få melding om når det blir åpnet for slik sesongbooking.

Hvem kan søke?

Alle som får tilskudd fra studieforbund etter voksenopplæringsloven har krav på gratis lokaler etter voksenopplæringsloven.

Hva er ikke gratis?

Bruk av lokaler etter kl. 22.00 eller når skolen har undervisningsfri må du betale leie for. Se mer om dette i (lenke) kommunens oversikt over gebyrer og betalingssatser.

Hvordan søker du?

Gå inn i Bookup.no, og søk opp lokalet du ønsker. Velg riktig priskategori.

Du bør ha disse tingene klart:

Første gang du skal be om lokale i Bookup, må du registrere en bruker. Du bør også ha tenkt over om dere har noen spesielle behov knyttet til lokalet.

Hva gjør vi med søknaden?

For søknader om å være med i fordeling av tid for kommende skoleår, så fordeler vi tid ut fra ledig kapasitet. Ellers fordeler vi fortløpende ut fra kapasitet.

Hvis det er flere som ber om samme lokale samtidig, så prioriterer vi de som ikke får annen støtte fra kommunen først, og deretter de med flest deltakere. Er det funksjonshemmede brukere på et kurs, blir disse prioritert til lokaler med universell utforming.

Gratis lokaler til voksenopplæring blir fordelt før vi fordeler tid til andre. Vi prioriterer også aktiviteter for barn og unge under 19 år, og aktører fra Øvre Eiker.

Ellers prøver vi å sørge for at folk får de best egna lokalene som er ledige.

Av og til kan du bli bedt på forhånd om å flytte til et annet lokale fordi kommunen har egen aktivitet som trenger lokalet.

Hva må du gjøre hvis du får tildelt tid?

Du må passe på å følge reglene som gjelder lokalene.

Hvis du ikke kan bruke tildelt tid, må du si fra med én gang. Hvis du glemmer å si fra eller bryter reglene for lokalene, risikerer du å bli utestengt fra videre bruk.

Du må også passe på å gjøre omtrent det dere sa dere skulle gjøre. Annen bruk kan føre til at dere blir utestengt, eller må betale leie likevel.

Hvor kan jeg lese mer?

Retningslinjene for gratis lokaler

Utleiereglement

Generelle regler for saksbehandling, kontroll og tilbakebetalingOpprettet: 22.02.2019 16:23