Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Kommunestyret ble direktesendt

Grøner, Cathrine Endret:22.06.2016 20:56
Skjermdump fra direktesendingen av kommunestyret

​​​​Kommunestyret 22. juni ble direktesendt på Facebook Live. Kommunereformen var et av temaene under møtet.

​Du kan lese vedtaket i saken om kommunereformen her​, eller se opptak fra sendingen på Øvre Eiker kommunes Facebook-sider​. Den delen av møtet som omhandler kommunereformen, sendes i del 1 og 2 av filmene fra møtet. 

Direktesendingen av kommunestyret var en av de første Facebook Live-sendingene gjort i Øvre Eiker kommune så langt, sett bort fra omfattende testing i dagene før sendingen. Sendingene ble delt opp i forbindelse med pauser og gruppemøter, og hadde hver for seg seertall på mellom 200 og 500 personer. 

Det vil nå tas opp til vurdering hvorvidt dette er en god måte å direktesende kommunestyret og eventuelt andre åpne møter av hensyn til offentlighet, åpenhet og dokumentasjon fremover. Det har kommet mange tilbakemeldinger fordelt på kommentarfelt, meldinger og muntlige innspill fra politikere og administrasjon, hvorav de fleste er positive til tiltaket. Noen savnet teksting underveis i sendingen, hvilket foreløpig ikke er mulig på Facebook Live annet enn via kommentarfeltet. Dette er en mulig løsning, som vil bli tatt opp til vurdering.

Ingen lyd på sendingen?

Enkelte har også gitt tilbakemelding om at lyden ikke har vært hørbar på sendingene. Lydkvaliteten ble testet jevnlig på ulike plattformer (nettbrett, mobil og PC) både i forkant av og underveis i direktesendingene, uten at det var mulig å gjenskape feil med uhørlig eller svært lav lyd. Årsaken til at enkelte har opplevd problemer med dette, kan være flere: 

  • Mobil/nettbrett: App på mobil/nettbrett er ikke oppdatert til siste utgave (som støtter Facebook Live), enheten kjører for mange applikasjoner samtidig, eller enheten har ikke tilstrekkelig nettdekning til å kjøre både lyd og bilde fra sendingen
  • PC/Mac: Lyden på spilleren på Facebook er justert til maks volum, uten at utgående lyd fra PCen (fra kontrollpanel eller oppgavelinje) er justert opp samtidig/i forkant. Ettersom lyden fra sendingen denne gangen dessverre var lav, kan dette ha gitt resultatet svært lav lyd. Enkelte nettlesere setter også Live-sendingen på mute (stille) som standard selv om man klikker på videoen for visning, og lyden må da skrus på for hver enkelt sending (gjelder f.eks. Safari). For dårlig nettdekning kan også være en faktor.
Innspillingen ble utført med intern mikrofon på den filmende enheten (som ikke støtter ekstern mikrofon), da Facebook Live per dags dato ikke støtter sending fra kamera eller PC/Mac. Derav ble lydkvaliteten tidvis noe ullen, hvilket vi beklager. Dersom flere kommunestyremøter sendes på denne måten, vil det bli anskaffet en spesialmikrofon for nettbrett.

Takk til alle som har sett sendingen og gitt tilbakemeldinger underveis, de vil bli tatt til etterretning i det videre arbeidet med kommunikasjon i kommunen. 

Opprettet: 22.06.2016 20:52