Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Innbyggerundersøkelse om kommunereformen

Malmer, Anita Endret:13.10.2015 16:56

​​I prosessen frem mot endelig vedtak av kommunereformen, er det viktig for kommunen å høre din mening. Kommunestyret har derfor besluttet å gjennomføre en innbyggerundersøkelse.

​Et stort utvalg av innbyggere fra 16 år og oppover vil bli ringt opp av Opinion AS for å svare på spørsmål om sine synspunkter på kommunereformen. Vi håper du tar deg tid til å si din mening.

For øvrig sendes det ut en informasjonsbrosjyre til alle innbyggere i Øvre Eiker. Den finner du også her:
icpdfKommunereform-1 brosjyre.pdf

​Hva er kommunereformen?

Samtlige kommuner i Norge er pålagt av regjeringen å utrede mulighetene for sammenslåing. Det er 50 år siden forrige kommunereform, og regjeringen begrunner vedtaket med at kommunene blant annet har fått flere oppgaver og samtidig økende forventninger fra innbyggerne, uten at administrasjonene har vokst nevneverdig. Regjeringen ønsker også å vise mer tillit til lokalpolitikerne og øke deres handlingsrom. ​Målet med reformen er å forbedre tjenestene til innbyggerne, styrke kommuneøkonomien og lokaldemokratiet. Dersom du lurer på mer om kommunereformen, kan du lese mer på kommunens egne temasider​ eller gå til regjeringens faktasider om kommunereformen. 

Opprettet: 13.10.2015 08:08