Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Viktig info om kommunereformen

Grøner, Cathrine Endret:22.06.2016 20:59

​​​​​​Øvre Eiker har nå tre muligheter: fortsette som egen kommune, bli en del av en ny storbykommune rundt Drammen eller bli en del av en ny stor by- og landkommune sammen med Modum.

I forrige kommunestyremøte ble det besluttet at det skal gjennomføres en ny innbyggerundersøkelse i Klikk her for å lese brosjyren om kommunereformen i Øvre Eikerperioden 8.-15. juni. Målet med undersøkelsen er å finne ut hva innbyggerne mener om de ulike alternativene. Resultatet av undersøkelsen vil være rådgivende for kommunestyret som den 22. juni 2016 fatter den endelige beslutningen. Hele 1200 personer vil bli spurt, hvilket gjør at undersøkelsen er representativ for hele Øvre Eiker kommune.

Informasjonsbrosjyre

I begynnelsen av juni sendes det ut en informasjonsbrosjyre i posten til alle innbyggere i Øvre Eiker. Det blir også sendt ut tekstmelding til alle husstander.

Benytt anledningen og sett av et par minutter til å si din mening dersom ​du blir ringt opp i forbindelse med undersøkelsen. Opinion, som arrangerer undersøkelsen, ringer fra telefonnummer 73 10 21 00.

Det blir også arrangert en debatt på rådhuset torsdag 9. juni​, ​​der gruppelederne fra de forskjellige politiske partiene i Øvre Eiker inviteres til å delta.​​

Informasjonsbrosjyren kan du også lese digitalt her​. Vil du lese flere nyheter om kommunereformen, gå til Øvre Eiker kommunes temasider om kommunereformen​.​

Bakgrunn

"Stortinget har gitt tilslutning til å gjennomføre en kommunereform. Målet er større, mer robuste kommuner med økt makt og myndighet" (regjeringen.no). Øvre Eiker har siden 2014 hatt en grundig​ prosess for å kunne ta stiling til en fremtidig kommunestruktur i vårt område. Det har blitt gjennomført en utredning i egen kommune, og en utredning sammen med flere kommuner i Drammensområdet. Det har vært gjennomført en innbyggerundersøkelse, folkemøter og flere møter med råd og grendeutvalg.

I februar 2016 vedtok kommunestyret at Øvre Eiker har utredet kommunereformen ferdig, men at kommunen er positiv til videre utredning om kommunesammenslåing dersom nabokommunene ønsker dette. Det ble også vedtatt at kommunen vil utrede grensejustering i samarbeid med nabokommunene. Deretter tok Drammen (sammen med Hurum, Svelvik, Sande og Nedre Eiker) og Modum kommune kontakt.

I mars 2016 avgjorde formannskapet å sette ned er sonderingsutvalg bestående av gruppeledere og ordfører. Dette ble senere et forhandlingsutvalg, som mange møter senere fikk frem politiske samarbeidsplattformer for henholdsvis Drammensområdet og Modum.

Les de politiske plattformene

Modum​

Drammensområdet

Opprettet: 02.06.2016 16:53