Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Øvre Eiker fortsetter som egen kommune

Grøner, Cathrine Endret:21.09.2016 20:52
Skjermdump fra direktesendingen på Facebook. Filmen ligger tilgjengelig på Øvre Eiker kommune sine Facebook-sider.

​Skjermdump fra direktesendingen på Facebook - denne filmen er fortsatt tilgjengelig for de som ønsker å se møtet, se lenke nederst i artikkelen.

​​Dette ble vedtatt i kommunestyrets møte onsdag 21. september.

To forslag ble fremmet under kommunestyrets møte i forbindelse med kommunereformen. Oppgaveutvalget hadde på forhånd presentert sin anbefaling, som du kan lese her: icgenOppgaveutvalgets anbefaling til kommunestyret

Anne Hov Hilleren (A) fremmet følgende forslag på vegne av A, Sp, SV og MPG:

"Øvre Eiker kommunes videre utredning om kommunesammenslåing er avsluttet. Øvre Eiker kommune velger å ikke danne en ny kommune med andre kommuner.

Begrunnelse:

Øvre Eiker kommune har hatt en lang og grundig utredning av kommunereformen, med påfølgende sonderinger, forhandlinger om kommunesammenslåing med Modum og Drammensområdet. Basert på foreslåtte politiske plattformer, innbyggerundersøkelser, oppgaveutvalgets arbeid og øvrige utredninger velger Øvre Eiker kommune å fortsette som egen kommune.

Oppgaveutvalgets rapport har gitt kommunestyret svært gode innspill, ikke bare til kommunereformen, men også til kommunestyrets øvrige arbeid.

Øvre Eiker kommune vil fremdeles utrede grensejusteringer slik vedtatt i sak 6/16.​"

Dette forslaget ble enstemming vedtatt.

Representanten A. Tollefsen (H) fremmet følgende forslag på vegne av A. Tollefsen (H), H. K. Sveaas (H) og K. E. Grønbeck (Krf)

"Øvre Eiker Kommune søker om å slå seg sammen med Drammen Kommune med virkning fra og med 01.01.2020. Sammenslåingen baseres på den fremforhandlede politiske plattform med nødvendige justeringer som følge av at noen forhandlingspartnere ikke ønsker å være en del av den nye kommunen.

Begrunnelse:

Øvre Eiker kommune ser sammenslåing som ønskelig fordi den nye kommunen i stor grad vil dekke et felles bo- og arbeidsmarked og gi grunnlag for en mer helhetlig samfunnsutvikling, mer samordnet areal- og transportplanlegging og mer utviklingskraft."

Dette forslaget falt med 6 mot 31 stemmer.

Gikk du glipp av møtet?

Kommunestyret ble direktesendt på Facebook - klikk her​ hvis du vil se sendingene på Øvre Eiker kommunes offisielle Facebook-side. Lik siden hvs du vil du bli varslet av Facebook om slike direktesendinger i fremtiden.

Opprettet: 21.09.2016 20:37