Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Samlet for tredje gang

Grøner, Cathrine Endret:23.08.2016 23:50
En av gruppene i utvalget jobber iherdig med oppgave 1 for dagen, med tema økonomi. Foto: Grøner

​​Det var godt oppmøte under Oppgaveutvalgets tredje samling den 23. august, som denne gangen jobbet sammen på Vestfossen ungdomsskole. 

Utvalget, som er delt inn i fire grupper á 10 deltakere, skal samles totalt seks ganger før de til slutt presenterer sine rådgivende oppsummeringer for kommunestyret. Kommunestyret tar så sin endelige avgjørelse om kommunereformen i kommunestyremøtet 21. september 2016. Du kan lese mer om kommunereformen her.

Denne gangen var temaet økonomi og planlegging av areal og transport. Økonomisjef Toril Sakshaug opplyste blant annet om kommunens økonomiske handlingsrom samt hva som påvirker økonomien, mens plansjef Anders Stenshornet, som - etter å ha innledet med Eikersangen - engasjerte forsamlingen i dobbeltspor, to tog i timen og Rv35. Tidligere har utvalget jobbet med å se tilbake på Øvre Eiker kommunes historie, samt lokaldemokratiet og deltakelsen i samfunnet fungerer. Neste samling vil dreie seg om de kommunale tjenestene. 

Mandat

Oppgaveutvalgets mandat er gjennom innbyggernes stemmer å tegne bilder av våre lokalsamfunn 10-30 år fremover: hvilke tjenester har innbyggerne behov for, hvordan og hvor bor og arbeider våre innbyggere, hva er viktig for familier og enkeltmennesker i deres hverdag, hva driver innbyggerne med på fritida og hvordan deltar de i lokalsamfunnet og lokalpolitisk arbeid? Når de ser dette bildet, hvilke råd vil Oppgaveutvalget gi kommunestyret for å møte utfordringene som Stortinget har gitt kommunene i kommunereformen i det kortsiktige og langsiktige perspektiv?
Opprettet: 23.08.2016 23:03