Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Resultat av innbyggerundersøkelsen

Info Vikar Endret:22.06.2016 21:56
Rådhuset

​​​​I juni har det blitt gjennomført en innbyggerundersøkelse vedrørende kommunereformen. Nå er resultatet klart.

​​Det er Opinion som har gjennomført spørreundersøkelsen, som er basert på et representativt utvalg av innbyggerne i Øvre Eiker kommune. Resultatet av undersøkelsen er rådgivende overfor kommunestyret. Kommunestyret foretar sitt valg for Øvre Eiker kommunes vei videre onsdag 22. juni 2016 fra kl. 15:00. Kommunestyret blir direktesendt på Facebook og møtet er åpent for publikum. 

Les mer om prosessen rundt kommunereformen her.

Signifikant flere er mot​

​Undersøkelsen viser at 52 % er i mot kommunesammenslåing for Øvre Eiker. 32 % er for at det dannes en ny kommune. De resterende 16 % svarer at de ikke vet hva de mener om dette spørsmålet. 

På spørsmålet «Hvis Øvre Eiker skal danne en ny kommune, hvilket alternativ foretrekker du?» svarer 52 % at de foretrekker at Øvre Eiker danner en ny kommune sammen med Modum. Det er et flertall som foretrekker Øvre Eiker + Modum både blant de som er for og de som er mot at Øvre Eiker danner en ny kommune sammen med én eller flere andre kommuner. 19 % svarer at de foretrekker at Øvre Eiker danner en ny kommune med kommuner i Drammens-området (Nedre Eiker, Svelvik, Drammen og Sande). 9 % svarer at de ikke vet hva de mener om dette spørsmålet. 2 % svarer at de foretrekker at Øvre Eiker slår seg sammen med en eller flere andre kommuner som ikke er nevnt som alternativ. 

Resultatene er noe varierende mellom kjønn, alder og bosted.

icpdfHer finner du hele rapporten fra spørreundersøkelsen

Opprettet: 22.06.2016 20:58