Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Kommunale gebyrer

Boye-Hansen, Yngve Endret:04.03.2021 14:13
Klikk her for å se årets gebyrer og betalin​gssatser

Betaling for kommunale tjenester

Øvre Eiker kommune sender faktura for kommunale krav og tjenester. Du kan velge mellom eFaktura, Avtalegiro eller Avtalegiro med eFakturavarsling i nettbanken, eller å motta papirfaktura i posten. Har du først opprettet én eFaktura-avtale med Øvre Eiker kommune, vil du motta alle regninger fra kommunen som eFaktura i nettbanken.

Mer om Avtalegiro og eFaktura

Avtalegiro opprettes som en avtale mellom deg og din bankforbindelse. Avtalegiro kan bare brukes til faste regninger, som for eksempel barnehage, SFO, helse- og omsorgstjenester og faste regninger fra vann og avløp. En Avtalegiro må slettes og opprettes på nytt dersom du bytter bank. 

En eFaktura-avtale kan opprettes for både faste og tilfeldige oppdrag fra Øvre Eiker kommune, og er knyttet til personummeret for den som mottar tjenesten. Dersom du bytter bank, følger eFaktura-avtalene dine med til neste bank automatisk. Trenger du hjelp til å opprette eFaktura eller Avtalegiro, ta kontakt med din bank.

Når kommer regningen?

De kommunale avgiftene kreves inn tre ganger i året, rundt 1. mars, 1. juli og 1. november. I 1. mars-regningen er beløpet ofte annerledes enn de to øvrige, på grunn av avregning i forhold til måleravlesning og forhåndsbetaling for vann i første periode av året. Renovasjonsselskapet Rfd sender ut to egne fakturaer i året for søppeltømming, klikk her for å lese mer.

Bedrifter kan også motta elektronisk faktura i EHF-format, og må da ha registrert seg i registeret ELMA.

Ubetalte fakturaer følges opp i henhold til regler for innkreving. Conecto AS er vår inkassoleverandør for alle ubetalte krav, med unntak av fakturaer fra vann og avløp, som kreves inn av Eiker Skatteoppkrever.

Hvem betaler for kommunale tjenester?

Alle som mottar betalbare tjenester, som for eksempel:

  • Kommunale avgifter
  • Hjemmetjenester
  • Barnehage
  • SFO

Gebyrer og betalingssatser

I forbindelse med budsjettbehandlingen i desember hvert år, vedtar Kommunestyret gebyr- og betalingssatser. 


 ‭(Skjult)‬ Nyttige lenker

​​
Opprettet: 18.09.2013 10:26