Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Likestillingsprisen til lekeresurrsveilederne i Røren barnehage

Pedersen, Marlyn Endret:14.10.2015 16:55
Likestillingspris

​23. september 2015, mottok lekeresurrsveilederne i Røren barnehage, Øystein Aasengen og David Smedshammer, likestillingsprisen fra Fylkesmannen i Buskerud, under likestillingskonferansen for barnehageansatte i Buskerud

I desember 2014 fikk 29 barnehager i 11 kommuner i Buskerud  tildelt midler til "Lekeressurs i barnehagen". Lekeressursene skal leke med barna i barnehagen, og målet er å øke rekrutteringen av menn til barnehagene på sikt.

Lekeressursene har blitt rekruttert i samarbeid med ungdomsskoler i Buskerud, og ca. 74 gutter har fått tilbud om lønnet arbeid i barnehagen i 2015. I arbeidet som lekeressurs skal guttene leke med barna i barnehagen med veiledning av mannlig pedagog eller mannlig barne- og ungdomsarbeider.

Målet med lekeressurs er at flere gutter velger utdanningsvei rettet mot barnehage, for eksempel fagbrev i barne- og ungdomsarbeiderfaget eller barnehagelæreutdanningen. Gjennom å få kjennskap til barnehageyrket i ung alder er målet å rekruttere flere menn til permanent arbeid i barnehagene og andre utdannings- og omsorgsyrker på sikt.

Tilbakemeldinger fra barnhager som har vært med på dette prosjektet viser at tiltaket har vært svært godt mottatt av barn, foreldre, barnehagepersonal og elever i undomsskolen

Øystein Aasengen og David Smedshammer fikk tildelt prisen sammen med alle lekeressursveilederne i Buskerud etter et systematisk og målbevisst rekrutteringsarbeid for å få flere menn til å jobbe i barnehage. Gjennom deres innsats som rollemodeller, ambassadører og hverdagshelter har de sørget for at unge gutter får en positiv opplevelse med det å jobbe i barnehage. På bakgrunn av de erfaringene håper fylkesmannen at elevene velger barnehagen som yrkesretning senere i livet.

Opprettet: 14.10.2015 13:58