Aktuelt fra Familiesenteret

Støstad, Laila-K Endret:24.08.2018 13:00

Ledige plasser i aktivitetsgrupper for barn og unge:

Helse og livsstil 4. - 7.klasse: Gruppe for familier med barn som ikke er med i annen idrettslig aktivitet. Trening 2 ganger per uke. Ta kontaket med Laila for mer informasjon, mob 94 16 77 70.

Aktiv 13 - 16 år: Trening for ungdomsskolelever som ikker er med i idrettslig aktivitet på ettermiddagstid. Trening i Sentrumshallen torsdager kl. 15 - 16. Ta kontakt med Laila for mer informasjon, mob 94 16 77 70.

Har du barn under 1 år                                                                                                                                        Helsestasjonen i Øvre Eiker ønsker innspill og dialog med familier som har deltatt på kommunens barselgruppetilbud til foreldre med spedbarn. Helsestasjonen ønsker å komme i kontakt med syv familier med barn under 1 år som har benyttet barselgruppetilbudet i kommunen.
Dere inviteres med dette til dialogkafê 10. september kl. 14-15:30 på Familiesenteret (Stasjonsgata 72-74, Hokksund). Det blir lett servering, og familiene som deltar mottar et gavekort på kr. 200,- fra Kiwi.
Meld dere på til Laila på Familiesenteret: send sms til 94 16 77 70, eller e-post til Lailakvale.stostad@ovre-eiker.kommune.no

Kurstilbud høsten 2018:

1.  Gratis foreldrekurs " hjelp til engstelige barn"  Er barnet ditt redd for å gå på skolen? Vegrer seg for å snakke høyt i klasserom? Mye vondt i magen? Vil bare være sammen med foreldre? Unngår mye han/hun er redd for?
​Barn med engstelse eller angst strever ofte med dagligdagse ting. ”Hjelp til engstelige barn” er et gruppetilbud for foreldre som har engstelige barn på barneskolen eller ungdomsskolen. Målsettingen er å gi foreldre støtte og kunnskap til lettere å håndtere barn som er engstelige. Kurset består av 4 samlinger. Samlingene inneholder undervisning fra kursholdere, refleksjonsoppgaver blant kursdeltagere, samt felles diskusjon i gruppen. Kursinnholdet bygger på kunnskap om utviklings-psykologi og prinsipper fra kognitiv atferdsterapi. Kurset holdes på familiesenteret av psykolog Aslaug Kaasa og familieterapeut Wenche Sjulsen.
Her kan du lese mer om kurset: Brosjyre kurs engstelige barn - høst 2018 .pdf
Oppstart torsdag 11.oktober kl.15.30-17:00.
Påmelding på epost (førstemann til mølla): aslaug.kaasa@ovre-eiker.kommune.no
Ring til Aslaug på 40920243 hvis du/dere lurer på noe.

2.  Vil du forstå barnet ditt bedre?  Foreldrekurs i Trygghetssirkelen. Dette er et gratis kurs for foreldre med barn i alderen 1 måned til 12 år. Kurset er uten barn.

Mange foreldre opplever fra tid til annen utfordringer. Kurset har som mål å gi foreldre "veikart" for å forstå barnets behov og signaler. Kurset går over 7 ganger, ca 1,5 t hver gang. På kurset kan man selv bestemme hvor mye man vil dele av egen erfaring.
Det er 4 kurs utover høsten.
Mandager kl. 14.00 - 15.30 - oppstart 27.august
Mandager kl. 17.30 - 19.00 - oppstart 27. august
Mandager kl. 09.30 - 10.00- oppstart 29. oktober
Mandager kl. 13.30 - 15.00 - oppstart 29.oktober