Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Helsestasjon for barn

  Endret:28.02.2022 14:40

   Om tilbudet

Helsestasjon for barn finner du på Familiesenteret. Helsestasjons- og skolehelsetjenesten er en lovpålagt tjeneste for alle barn og unge 0-20 år.

Tjenesten er gratis og er et lavterskeltilbud. Den skal bidra til å fremme helse, forebygge sykdom, skader og sosiale problemer. Dette skal blant annet skje ved opplysning, råd og veiledning. På helsestasjonen jobber helsesøstre, fysioterapeuter, leger, jordmødre og kontoransvarlige. Klikk her for å lese mer om vårt tilbud for barn fra 0-4 år.

Åpningstid og kontaktinfo
Helsestasjonen er åpen fra mandag til fredag 09:00-14:30 (telefontid 08:15-11:00, tlf. 32 25 12 70). Du finner helsestasjonen i Stasjonsgata 72-74 i Hokksund. E-postadressen til helsestasjonen er helsestasjon.felles@oeiker.no. Ikke send sensitive (helse)opplysninger på e-post.

Helsestasjonen tilbyr forøvrig:

 • Barselbesøk til alle nyfødte ved  jordmor 1 - 2 dager etter hjemkomst.
 • Hjemmebesøk av helsesøster 1 - 2 uker etter fødsel.
 • Ammeveiledning
 • Samtaler med mødre som føler seg nedstemt eller lei seg etter fødsel
 • Oppfølging av barnets vekst og psykomotorisk utvikling
 • Kartlegging av språkutvikling, syn og hørsel
 • Legeundersøkelse av barnet ved 6 uker, 6 måneder, 1 år og 2 år
 • Veiledning i foreldrerollen
 • Barselgruppe- et opplysnings- og veiledningstilbud til nybakte foreldre. Samling på helsestasjon med helsesøster.
 • Vaksinasjoner
 • Oppfølging smittevern/flyktningehelsetjeneste
 • Tverrfaglig samarbeid rundt barnet og familien

Ta kontakt med oss om du ønsker ekstra oppfølging som familie.

Tips og råd
Vi har samlet lenker til god og nyttig informasjon til deg som er småbarnsforelder. Klikk på en av kategoriene under for å få mer informasjon.

  Nyfødt

Via lenkene under finner du tips og råd til deg som er foresatt til et nyfødt barn. Alle lenker åpnes i en ny fane slik at du enkelt kan finne tilbake til denne siden. Klikk her for å lese mer om helsestasjonens tilbud til barn fra 0-4 år.

Sikkerhet

  1 år

Via lenkene under finner du tips og råd til deg som er foresatt til et ettåring. Alle lenker åpnes i en ny fane slik at du enkelt kan finne tilbake til denne siden. Klikk her for å lese mer om helsestasjonens tilbud til barn fra 0-4 år.

  2-3 år

Via lenkene under finner du tips og råd til deg som er foresatt til et barn i 2-3 års alder. Alle lenker åpnes i en ny fane slik at du enkelt kan finne tilbake til denne siden. Klikk her for å lese mer om helsestasjonens tilbud til barn fra 0-4 år.

Oppdragelse

Kosthold

Podcast
Søk på navnet på podcasten i din foretrukne podcast-spiller eller på Spotify

 • Foreldrekoden
 • Foreldrerådet

  4 år

Via lenkene under finner du tips og råd til deg som er foresatt til et barn i fireårsalderen. Alle lenker åpnes i en ny fane slik at du enkelt kan finne tilbake til denne siden. Klikk her for å lese mer om helsestasjonens tilbud til barn fra 0-4 år.

  Sikkerhet

Via lenkene under finner du tips og råd om sikkerhet og helse til deg som har små barn. Alle lenker åpnes i en ny fane slik at du enkelt kan finne tilbake til denne siden. Klikk her for å lese mer om helsestasjonens tilbud til barn fra 0-4 år.
I trafikken
Sikkerhet for ulike aldersgrupper

  Motorisk utvikling

Via lenkene under finner du tips og råd om motorisk utvikling til deg som har små barn. Alle lenker åpnes i en ny fane slik at du enkelt kan finne tilbake til denne siden. Klikk her for å lese mer om helsestasjonens tilbud til barn fra 0-4 år.

Mageleie (film)

 

Ryggleie (film)

 


  Søvn

Via lenkene under finner du tips og råd om søvn til deg som har små barn. Alle lenker åpnes i en ny fane slik at du enkelt kan finne tilbake til denne siden. Klikk her for å lese mer om helsestasjonens tilbud til barn fra 0-4 år.

 

 

​Kontaktinformasjon

Familiesenteret

og Helsestasjon for barn

Besøksadresse:
Stasjonsgata 72-74
3300 Hokksund

Tlf. 32 25 12 70 
Telefonen er bemannet hver dag mellom kl 08.15 - 11.00

E-post:
helsestasjon.felles@oeiker.no​​

Åpningstider

Mandag til fredag: kl. 09:00-14:30

Lenker

Opprettet: 25.09.2013 16:19