Gratis kjernetid - også for 3-åringer

Frødin, Sine Endret:07.06.2016 10:56

​​​Fra 1. august 2016 har alle 3, 4- og 5-åringer, og barn med utsatt skolestart, som bor i husholdninger med lav inntekt rett til å få 20 timer gratis oppholdstid i barnehage per uke. Alle som tidligere har fått innvilget gratis kjernetid og/eller redusert foreldrebetaling, må søke på nytt da vedtaket kun gjelder per barnehageår.

​Ordningen gjelder for familier eller husholdninger som har en samlet inntekt på mindre enn 417 000 kroner. Gratis kjernetid gjelder uavhengig om du har deltids- eller heltidsplass. Barn som har rett på gratis kjernetid har også rett på reduksjon i foreldrebetalingen. Ved beregning av foreldrebetaling for en heltidsplass, skal det først beregnes etter ordningen med redusert foreldrebetaling, deretter skal det trekkes fra betalingen for de 20 gratis oppholdstimene. Om det kun å ønskes å benytte 20 timer per uke, er dette organisert som en 2 dagers plass per uke i barnehagene i Øvre Eiker kommune.

Det er kommunen som barnehagemyndighet som har ansvar for disse ordningene, men endringene i forskriften omfatter både kommunale og ikke-kommunale barnehager.

Søknadsskjema for gratis kjernetid og redusert foreldrebetaling finner du HE​R. Selvangivelsen(e) skal legges ved søknaden som dokumentasjon.

For mer informasjon av ordningen, kontakt Monica Henden

Opprettet: 07.06.2016 10:49