Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Ormåsen barnehage

  Endret:18.05.2021 21:59

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

vidvinkel Ormebolet.jpg  

Kontakt oss:

Telefon 419 24 110 (Styrer)

Send epost:

Mest besøkte sider

Søke barnehageplass
Årsplan
Redusert foreldrebetaling og gratis kjernetid
Barnehagepriser

 

Ormåsen barnehage er en barnehage bestående av to småbarnsavdelinger hvorav en med 1- 2 åringer og en med 2 – 3 åringer, og to naturavdelinger (Ormebolet) med 3 – 6 åringer.

Hverdagen på småbarnsavdelingene består av gode opplevelser gjennom omsorg, trygghet, lek og opplevelser inne og ute. Hverdagen i Ormebolet består av å være tett på naturen,  å være, leke og lære i naturen, med førstehånds erfaringer. Vi tror dette er viktig for barna! Barna i barnehagen møter dette gradvis; det er en aldersmessig progresjon gjennom barnehageforløpet. Barna vil møte forskjellige aktiviteter etter egne forutsetninger, grupper de er i og barnas egen medvirkning.

Naturavdelingen vår, Ormebolet, består av to laftede hytter; Gammel og Ny hytte. Gammel hytte er uten strøm og vann. Hytta blir oppvarmet med vedovn og belysningen er oljelamper. Gammel hytte har en toalettbrakke i tilknytning til hytta. Barna møter i hyttene på morgenen. Dagene preges av mye utetid, vi går på tur de aller fleste dagene i uken, uansett vær. Vi har tre helårsplasser med telt og vedfyring, og en bålhytte. Alle plassene har utedo tilgjengelig. Tidlig på ettermiddagen går vi tilbake til hyttene.
Vår erfaring har lært oss at skogen som miljø er særdeles velegnet for barns lek og fysiske utfoldelse. Forskning viser at barn som har mye utetid i barnehagen, utvikler en større grad av oppmerksomhet og konsentrasjon. Leken er den viktigste faktoren for barns utvikling. Vi opplever at skogen som lekemiljø, i stor grad, løfter kvaliteten på leken. Vi ser et klart større innslag av inkludering og samspill, kreativitet og fantasi, samt en lek som er robust og varig

Alle de kommunale barnehagene har fokus på barns lek og jobber aktivt med å skape inspirerende lekemiljøer for barna.  Sammen med undrende, relasjonskompetente voksne får barna et optimalt miljø å leke, utforske og vokse i. Felles slagord og motto for alle de kommunale barnehagene er “KOM OG LEK”.

Satsningsområder er lek, livsmestring og helse. Alle barn skal ha gode opplevelser i lek og samspill med andre barn. Leken skal ha høyeste prioritet i hverdagen hos oss. Vi ønsker å løfte frem betydningen av kvaliteten i relasjonen mellom barn og voksne da vi vet at dette er avgjørende for barns psykiske helse.

 

 Aktuelt fra Ormåsen barnehage

Digitalt storforeldremøte for barnehagene i Øvre Eiker

Foredrag ved Line Melvold. Livsmestring og psykisk helse - de voksnes ansvar.​Hold av 24. august kl. 19.00 - 20.15. (21.06.2021)

Det blir ny familiebarnehage på Ormåsen

Kommunestyret sa onsdag 16. juni ja til etablering av ny familiebarnehage på Ormåsen. Barnehagen skal være en avdelingen av Ormåsen barnehage og blir derfor kommunal.  (29.06.2021)

Skal du søke barnehageplass?

​Søknadsfristen for hovedopptaket i barnehage er 1.3.2021 (22.01.2021)

Hvis barn har akutt luftveisinfeksjon

Mange foreldre er usikre på hvordan de skal vurdere om barn med luftveissymptomer trenger å være hjemme fra skolen eller barnehagen. Folkehelseinstituttet har laget et forenklet flytskjema for å hjelpe foresatte med denne vurderingen. (07.10.2020)

Endringer i gruppestørrelser i barnehager og skoler

​Fra 2. juni vil barn og unge kunne samles i større grupper i barnehagen og grunnskolen. (29.05.2020)

Lurer du på noe om gjenåpning av skoler og barnehager?

​Under en pressekonferanse 7. april meddelte regjeringen at barnehager kan åpnes fra 20. april, og grunnskoler/SFO kan åpnes 27. april. Øvre Eiker kommune følger disse retningslinjene og gjenåpner i tråd med anbefalingene. (14.04.2020)

Barnehagene åpner fra 20. april - informasjon til deg som foresatt

​Barnehagene i Øvre Eiker gjør seg nå klare til å ta imot barna på en trygg og god måte. Her får du mer informasjon. (14.04.2020)

Gjenopptar foreldrebetaling i barnehage og SFO

Når barnehagene og SFO gradvis åpner igjen, blir det foreldrebetaling som vanlig. Foreldre skal betale fra den dagen de igjen får tilbud om plass. Barn som allerede er i barnehagen eller SFO, skal betale fra 14. april. (14.04.2020)

Gjenåpner skoler og barnehager

​Øvre Eiker kommune følger de nasjonale retningslinjene, og gjenåpner skoler og barnehager fra slutten av april. (08.04.2020)

Besøksdager i de kommunale barnehagene

Ønsker du å søke barnehageplass i en av Øvre Eiker sine kommunale barnehager?Ta kontakt og kom gjerne på besøk for å se hvordan vi har det!  (10.02.2020)

​​

 Les flere aktuellsaker

 

Barnehagens visjon er:

 

Vi gir barn opplevelser i naturen
som vil påvirke deres
helse og livskvalitet livet ut

 

Søke barnehageplass hos oss?

Gå til søknadsskjema her 

Vedtekter

Vedtekter for de kommunale barnehagene

Lov og forskrifter

Barnehageloven

Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver

 

Logo barnehagene i Øvre Eiker kommune 

Opprettet: 29.10.2013 13:04