Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Ormåsen barnehage

  Endret:24.03.2020 10:31

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

vidvinkel Ormebolet.jpg  

Kontakt oss:

Telefon 419 24 110 (Styrer)

Send epost:

Mest besøkte sider

Søke barnehageplass
Årsplan
Redusert foreldrebetaling og gratis kjernetid
Barnehagepriser

 

Ormåsen barnehage er en barnehage bestående av to småbarnsavdelinger hvorav en med 1- 2 åringer og en med 2 – 3 åringer, og to naturavdelinger (Ormebolet) med 3 – 6 åringer.

Hverdagen på småbarnsavdelingene består av gode opplevelser gjennom omsorg, trygghet, lek og opplevelser inne og ute. Hverdagen i Ormebolet består av å være tett på naturen,  å være, leke og lære i naturen, med førstehånds erfaringer. Vi tror dette er viktig for barna! Barna i barnehagen møter dette gradvis; det er en aldersmessig progresjon gjennom barnehageforløpet. Barna vil møte forskjellige aktiviteter etter egne forutsetninger, grupper de er i og barnas egen medvirkning.

Naturavdelingen vår, Ormebolet, består av to laftede hytter; Gammel og Ny hytte. Gammel hytte er uten strøm og vann. Hytta blir oppvarmet med vedovn og belysningen er oljelamper. Begge hyttene benytter felles toalett og vask i Ny hytte. Barna møter i hyttene på morgenen. Dagene preges av mye utetid, vi går på tur de aller fleste dagene i uken, uansett vær. Vi har tre helårsplasser med telt og vedfyring, og en bålhytte. Alle plassene har utedo tilgjengelig. Tidlig på ettermiddagen går vi tilbake til hyttene.
Vår erfaring har lært oss at skogen som miljø er særdeles velegnet for barns lek og fysiske utfoldelse. Forskning viser at barn som har mye utetid i barnehagen, utvikler en større grad av oppmerksomhet og konsentrasjon. Leken er den viktigste faktoren for barns utvikling. Vi opplever at skogen som lekemiljø, i stor grad, løfter kvaliteten på leken. Vi ser et klart større innslag av inkludering og samspill, kreativitet og fantasi, samt en lek som er robust og varig

Alle de kommunale barnehagene har fokus på barns lek og jobber aktivt med å skape inspirerende lekemiljøer for barna.  Sammen med undrende, relasjonskompetente voksne får barna et optimalt miljø å leke, utforske og vokse i. Felles slagord og motto for alle de kommunale barnehagene er “KOM OG LEK”.

Satsningsområder er lek, livsmestring og helse. Alle barn skal ha gode opplevelser i lek og samspill med andre barn. Leken skal ha høyeste prioritet i hverdagen hos oss. Vi ønsker å løfte frem betydningen av kvaliteten i relasjonen mellom barn og voksne da vi vet at dette er avgjørende for barns psykiske helse.

 

 Aktuelt fra Ormåsen barnehage

Besøksdager i de kommunale barnehagene

Ønsker du å søke barnehageplass i en av Øvre Eiker sine kommunale barnehager?Ta kontakt og kom gjerne på besøk for å se hvordan vi har det!  (10.02.2020)

Barnekonvensjonen 30 år

​​I dag har barnehagene i Øvre Eiker markert 30 års jubileet for barnekonvensjonen. 20. november 2019 er det 30 år siden FN vedtok barnekonvensjonen, i etterkant har Norge skrevet under barnekonvensjonen og gjort den til norsk lov. (20.11.2019)

Søknadsfrist for barnehageopptak 2019

​Søknadsfrist for hovedopptak er 1. mars (05.02.2019)

Endring i inntektsgrense for ordningen om gratis kjernetid i barnehagene

Pr. i dag gjelder ordningen for familier eller husholdninger som har en samlet inntekt på mindre enn 450 000 kroner. Fra og med 1. august 2018 gjelder gratis kjernetid for husholdninger som har en samlet inntekt som er lavere enn 533 500 kroner per år. (30.04.2018)

Husk søknadsfrist for barnehageopptak 2018

​​​Søknadsfrist for hovedopptaket i barnehagene er 1. mars​. (07.02.2018)

Varsel om endring av foreldrebetaling i barnehagen.

Varsel om endring av foreldrebetaling. ​ (14.11.2017)

Felles planleggingsdag for de kommunale barnehagene

I en fullsatt festsal gikk startskuddet for barnehagenes nye satsningsområdet "Kom og lek".​ (19.10.2017)

Årsplan 2017/2018

​Velkommen til nytt barnehageår! (09.08.2017)

God sommer

​Vi ønsker alle barn og deres familier en riktig god sommer (03.07.2017)

Sommerstengt

​Ormåsen barnehage har stengt i uke 29 og 30. Vi starter opp igjen mandag 31 juli (03.07.2017)

​​

 Les flere aktuellsaker

 

Barnehagens visjon er:

 

Vi gir barn opplevelser i naturen
som vil påvirke deres
helse og livskvalitet livet ut

 

Søke barnehageplass hos oss?

Gå til søknadsskjema her 

Vedtekter

Vedtekter for de kommunale barnehagene

Lov og forskrifter

Barnehageloven

Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver

 

Logo barnehagene i Øvre Eiker kommune 

Opprettet: 29.10.2013 13:04