Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Adventsamling i Lerberg barnehage

Helgesen, Tone Endret:10.12.2014 09:50
Tina spiller gitar

Hver fredag samles alle barna i Lerberg barnehage på Verdensrommet for en felles adventsamling. ​Da er det tenning av lys, vi synger julesanger, dramatiserer noen julesanger og spiller juledukketeater.

dramatisering av musevisa

Her spilles det dukketeater med dramatisering av alle versene i musevisa. Det blir til slutt jul i musehullet, godsaker og dans rundt støvelen uten tå og selvsagt kommer musebestemora inn og vugger på ei stor potet.

dukketeater om musungene på ostejakt 

Wenche og Marit dramatiserer en julemusfortelling for alle barna. Musungene har så lyst på ost og lurer seg fordi musemor, musefar og katten og klarer å smekke musefella uten å bli fanget. Og så blir det ostefest i musehullet.

På låven sitter nissen 

På låven sitter nissen og prøver å kose seg med grøten sin, men får ikke være i fred for rottene. De hopper og danser, klorer etter grøten og plager nissen. Men når katten kommer da er det stopp, da løper alle rottene så bange og gjemmer seg.

Det er morsomt og koselig med advent for store og små i barnehagen. Og den felles adventsamlingen er et fint møtepunkt for alle hver fredag. Barna blir kjent med noen av julesangene og når de voksne dramatiserer og spiller dukketeater, synes barna det er veldig gøy. Vi ser hvordan de tar det med seg som inspirasjon videre inn i egen lek utover dagen.

Opprettet: 05.12.2014 18:02