Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Barna tegner selvportrett

Helgesen, Tone Endret:07.05.2014 15:33
P5061279

​Lerberg barnehage sin visjon er "Sammen flyr vi blant stjerner og planeter".
Vi har stort fokus på å skape sammen, oppleve sammen og finne ut av verden sammen. For å kunne finne ut av verden, må en først finne ut av seg selv og de rundt oss.

 

 

 

 

Vi bestemte oss for å tegne oss selv gjennom å studere oss selv i speil. Hvert barn så i eget speil og satt svært konsentrert og jobbet. Det var fantastisk å se. Barna var veldig opptatt av å undersøke de ulike trekkene sine, hvordan sin egen nese virkelig så ut, og hva slags øyne de hadde.

Detaljerselvportrett
Vi oppdaget sammen at vi var forskjellige og like på flere måter. Barna var svært stolte over sitt portrett. Etterpå kunne vi se hvem som har tegnet de forskjellige selvportrettene og hva de har vært opptatt av underveis.

selvportretter av barna
En voksen klippet ut hver av tegningene og limte de i en ring, dette snakket vi om underveis i arbeidet. I midten står barnehagens visjon.
“Sammen flyr vi gjennom stjerner og planeter”
Vi snakket med barna om hva det betydde for oss. At det handler om at vi som er i barnehagen sammen, skal forske og lære om hvordan verden er. Vi skal finne ut om hvem vi er, hvem jeg er og hvem du er. Hva vi liker, og hva vi synes er vanskelig, så skal vi klare de tingene sammen.
Det handler om mot og at det er viktig at vi hjelper og støtter hverandre og samarbeider.
Barna visste mye om mot og det å være redd.
De kunne fortelle at om noen var redd for å gjøre noe, kunne vi holde i hånda og prøve sammen. Da var det ikke så skummelt.
Det er også mange samtaler om det ferdige bildet som henger på avdelingen.

Barnserparesultatet 

Opprettet: 07.05.2014 11:40