Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Barnekonvensjonen 30 år

Rita Skjønberg Kløverød Endret:20.11.2019 14:35

​​
I dag har barnehagene i Øvre Eiker markert 30 års jubileet for barnekonvensjonen.
20. november 2019 er det 30 år siden FN vedtok barnekonvensjonen, i etterkant har Norge skrevet under barnekonvensjonen og gjort den til norsk lov.


Barnekonvensjonen er en sentral del av de viktige prioriteringene som gjøres i barnehagene hver dag. Barns rettigheter handler om å gjøre gode valg på veiene av barna. Det handler blant annet om barns rett til å ytre seg og bli hørt, barns rett til å tenke fritt og barns rett til lek. Barns rettigheter er ikke noe vi diskuterer, men noe vi innfrir. I alle handlinger som berører barn, skal barns beste alltid være et grunnleggende prinsipp.
30 årsdagen til barnekonvensjonen har vært markert på forskjellige måter rundt om i kommunens barnehager.
Markeringen møtte mange foresatte på vei inn i barnehagen i vinterkuldens morgenstund i dag med bål, fakler og en barnehage pyntet med flagg fra alle nasjonaliteter som representerer barnehagen. Mange fikk også med seg en kaffekopp og en brosjyre om hva barns rettigheter betyr for barn og jobben som gjøres i barnehagen.

Flere av barnehagene har også invitert foreldre inn i barnehagen på forskjellige aktiviteter i forbindelse med jubileet. Det har vært utstilling av barns kreative uttrykk, sangfremføring av blant annet FN sangen og lek sammen med foresatte eller andre spesielt inviterte. Bursdagssangen har blitt sunget og 30 "raketter" er sendt til værs til ære for jubileet!

                     

Rådhuset fikk også besøk i anledning 30 års markeringen. En gruppe med barn fra Lerberg barnehage var innom å sang både for formannskapet som hadde møte, besøkende i kantina og voksenopplæringen som var samlet i festsalen.


Opprettet: 20.11.2019 14:35