Bjørnen med vondt i magen

Helgesen, Tone Endret:15.02.2016 17:55

​5-åringene har laget en liten bok med tekst og bilder. Det begynte med idemyldring hvor spørsmålene var; Hvem skal det handle om? Hva skal skje i historien? De 5 barna kom med innspill til teksten og historien. Hele historien er slik barna fortalte den. De fulgte opp hverandres setninger og historien ble til.

Barnas historie, om kattepusen, bjørnen og løven

Det var en gang en kattepus og det ble fint vær. Det var en gang en løve å den ville ta toget sånn som RARA.
Det var en gang en bjørn. Bjørnen bl syk, veldig syk i magen. Kattepusen ville hjelpe bjørnen.

bjørnen og kattepusen

Bjørnen og kattepusen ble bestevenner. Så kom det en sommerfugl som fløy til bjørnen.
Bjørnen hadde vondt i magen og sommerfugelen skal hjelpe han.

sommerfugelen hjelper bjørnen

Sommerfugelen kan hente noen mennesker så bjørnen kunne gå til doktoren.

I vår årsplan skriver vi at barna skal skape tekst som de voksne skriver ned(progresjonsarbeid, kommunikasjon, språk og tekst). I samarbeidet for å skape denne historien opplever barna at de er viktige og nødvendige for at historien blir til. De møter utfordringer og opplever mestring(mål/delmål).

Opprettet: 15.02.2016 11:05