Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Det magiske rommet på Neptun

Helgesen, Tone Endret:15.12.2017 23:21
Et møte mellom tyll

​Rommet der alle vil være!
I "Kom og lek-prosjektet" vårt har avdeling Neptun laget sitt eget magiske rom. Våre tanker om det magiske rommet er at det skal være rolig, spennende og kreativt.
Vi tar inn små barnegrupper sammen med en voksen. Der styrer barna leken og den voksne er støttespiller.

 

 

 

 

 

ulike materialerrør og kapla blir eventyr

Vi har mye udefinerbare leker som klosser, pinner, rør, smoothiekorker, tepper og forskjellige plastplanter sammen med definerbare leker som smådukker, dyr og tomme matvare emballasjer.

 

Noahs ark

Selv om vi voksne arrangerer rommet er det alltid barna som bestemmer hvordan leken skal være i rommet. Dette er deres lek, fantasi og ideer.

lek med definerbare og udefinerbare materialer

Atmosfæren i rommet er rolig, ulike tekstiler henges rundt i rommet og brukes aktivt i leken, vi har dempet belysning og innimellom bruker vi instrumentell musikk.

Bilbane av rør
Det andre lille rommet vårt har nå blitt et eget bil rom, der vi har fått opp hyller på veggen som en bilbane. Vi har også fått inn rør i forskjellige størrelser og planker som barna kan bygge med. Når man har færre leker, men mye av samme leke blir det mindre krangling og en bedre lek.

Bilder sier mer en ord. Her er hvert barn i sentrum og kan føle seg unike. Gode relasjoner bygges, selvbildet vokser og leken utvikles. Og sist, men ikke minst har vi sett mye GLEDE!

vi pusser kuben fri for fliser

Avdeling Neptun har også laget sin egen kube. Her hjelper barna med å pusse den fri for fliser. Denne pyntes med stoffer og tekstiler og blir spennende rom i rommet.

Barna lager sanseflasker
Alle barna har laget hver sin "sanseflaske", her har de valgt farge og ulike materialer som de har puttet ned i flaskene. Disse er veldig populære og brukes til alt mellom himmel og jord. Det sorteres etter farger, brukes som ulikt drikke, bensin, brannslokking...Bare fantasien setter grensene!


 

Opprettet: 15.12.2017 22:30