Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Gratis kjernetid - også for 3-åringer

Helgesen, Tone Endret:22.08.2016 10:48

​Fra 1. august 2016 har alle 3, 4- og 5-åringer, og barn med utsatt skolestart, som bor i husholdninger med lav inntekt rett til å få 20 timer gratis oppholdstid i barnehage per uke. 

Alle som tidligere har fått innvilget gratis kjernetid og/eller redusert foreldrebetaling, må søke på nytt da vedtaket kun gjelder per barnehageår.

​Ordningen gjelder for familier eller husholdninger som har en samlet inntekt på mindre enn 417 000 kroner. Gratis kjernetid gjelder uavhengig om du har deltids- eller heltidsplass. Barn som har rett på gratis kjernetid har også rett på reduksjon i foreldrebetalingen. Ved beregning av foreldrebetaling for en heltidsplass, skal det først beregnes etter ordningen med redusert foreldrebetaling, deretter skal det trekkes fra betalingen for de 20 gratis oppholdstimene. Om det kun ønskes å benytte 20 timer per uke, er dette organisert som en 2 dagers plass per uke i barnehagene i Øvre Eiker kommune.balansering%20sandkassa


 
Det er kommunen som barnehagemyndighet som har ansvar for disse ordningene, men endringene i forskriften omfatter både kommunale og ikke-kommunale barnehager.

 
Søknadsskjema for gratis kjernetid og redusert foreldrebetaling finner du her. Selvangivelsen(e) skal legges ved søknaden som dokumentasjon.
For mer informasjon av ordningen, kontakt Monica Henden
Opprettet: 19.08.2016 13:34