Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Høst i Lerberg

Helgesen, Tone Endret:24.11.2014 14:05


Se, regndråper faller fra skyen ned,
tippe tapp tapp tapp,
tippe tapp tapp tapp.
Og skyen den seiler så glad av sted,
tippe tapp tapp tapp
tippe tapp tapp tapp


Det er lite som er så morsomt som vann om høsten. Det er vått, flott og samler barna om en felles interesse! Dette skaper samarbeid og gode relasjoner. Det er mye og undre seg over og det er mye å finne ut av:
Hvor mange bøtter må fylles og tømmes for at den største vanndammen i barnehagen blir tom?

vanndam og Sykler 

 Når bøttene er fulle, fyller vi syklene våre.

Vann i sykkelen, og sykkelvask 

Og syklene er det jo greit å vaske litt underveis også.

vollgrav i sandkassa 

Hvordan kan vi løse problemet med kalde hender? Og hvor blir vannet av når vi lager vollgrav rundt slottet vårt i sandkassa? Mange spørsmål, mange løsninger og enda flere ulike svar.

Sand og vann-lek 

I vår visjon står det at vi flyr sammen blant stjerner og planeter, da kan alle ting skje, ingen tanker, ingen ideer er for store, for små, for vanskelig eller for lette. Alt er mulig og det er kun fantasien som setter grenser. Gjennom felles opplevelser med plass for undring og utfoldesle vil gode relasjoner finne sted. Ideene og refleksjonene vi har sammen medfører at hver og en blir bedre kjent med hverandre og ikke minst seg selv. Dette skaper identitet og selvfølelse. Kreativitet gir glede, og da passer det ikke med masse begrensniger. Det er derfor vi i Lerberg barnehage virkelig kan fly!

Sneglefunn 

Her måtte til og med liv reddes, flaks at vi fant denne sneglen tidsnok. Vi var alle enig om hvor viktig det var at vi var forsiktig med den og at den var enda mindre enn de minste i barnehagen og at det var viktig at vi var snille. Det tok lang tid før den fortalte barna hvor den ville bo, og den ble lenge båret rundt i denne grønne spaden. Til slutt viste det seg visst at den likte seg under en busk i gresset ved gjerdet.
Vi kom på at vi i alle oppdagelsene våre hadde glemt at vi skulle spise lunsj, så da fortet vi oss inn siden magene pratet til noen av oss.
Livet i barnehagen er toppen for store og små.

Opprettet: 17.11.2014 17:18