Hulebygging på Jupiter

Helgesen, Tone Endret:05.02.2016 09:59

På Jupiter har vi mange arkitekter og ingeniører, det bygges over alt og av alt. Vi kalte derfor inn til møte, hvor barna fant ut at vi skal bygge hule, båt, bil eller slott. Etter avstemming endte det med hule. Vi er mange som vil bygge, men alle kan ikke bygge på en gang. Noen ville dekorere med trær og blomster mens andre ville montere esker og vegger. Sammen blir vi et kjempegodt byggeteam. Et av barna mente vi trengte en vaskehall, gruppen delte seg så noen jobbet med vaskehallplaner og andre med huleplaner.​

plantegning1plantegning2

Første steg ble plantegninger. De kan tegnes både ved bordet og på gulvet. Felles er at det blir mange samtaler og undringer underveis.

papp på gulvetfesting og teiping Deretter må vi legge papp på gulvet. Her må det samarbeides og det festes og bygges.

snøkrystaller og trærsnøkrystaller og trær

Det er også viktig at naturen rundt hulen er med i planleggingen. Her blir det snøkrystaller og trær.

plantegning6plantegning8 Det var av stor betydning at veggene utenpå hulen skulle være røde, så da måtte det males. Å bygge hule med buet form er ikke lett og krever stor grad av nøyaktighet, og det ikke stod på hos barnas innsats.

plantegning9plantegning10

Det ble også lagt mye arbeid i de små detaljene. Midt i hula var det behov for å ha en scate-boardrampe som et av barna hadde sett et sted.

Plantegning11

Slik ble det ferdige resultatet. Innredningen endres fra lek til lek. Hule, sykestue, hus og feriested er noen av bruksområdene.

I satsningsområdet i årsplanen vår heter det blant annet: "Barna skal være med å finne løsninger og i den prosessen bli kjent med forskjellinge teknikker og ha tilgang til ulikt materiale." Her har vi vist hvordan vi i praksis kan jobbe for å nå målene om barns medvirkning og bringe inn kunst, kultur og kreativitet i barnehagen.

Opprettet: 03.02.2016 15:36