Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Prosjekt romskip

Helgesen, Tone Endret:26.04.2017 13:33

​Det hele startet når vi brettet papirfly. Det ble snakket om hvor høyt et fly kunne fly, men at et romskip kunne fly helt opp i verdensrommet. I verdensrommet var det planeter, sola, kanskje Gud, også månen. Vi snakket også om at det var en mann som het Neil Armstrong og at han var det første menneske som gikk på månen.

​I samling senere den uken ble det spurt om vi kunne lage et ekte romskip. Vi ble enige om å prøve. Et av barna kom på at vi måtte skrive en utstyrsliste.
Vi trengte; plast, papp, metall, planker i tre, spiker, teip, lim, glitter, gaffa-teip, maling, motor, vindu og ball.

Samarbeid om gråpapir 

Vi forsøkte først med bananesker og gråpapir, men det gikk ikke så bra. Gråpapir var vanskelig å forme.
"Barn skal jevnlig få mulighet til aktiv deltakelse i planlegging og vurdering av barnehagens virksomhet.
Barnets synspunkter skal tillegges vekt i samsvar med dets alder og modenhet."
(Barnehageloven § 3 Barns rett til medvirkning)

Foreldre tok med esker i alle størrelser. Det har vært et godt engasjement fra alle parter, både foresatte, barn og personalet. Barna har vært med å skape verdensrommet, med planeter og mye annet.

Det har vært et veldig godt samarbeid mellom barna, de er gode til turtaking, hjelpe hverandre og ikke minst finne løsninger.

Skjæring av vinduSkjæring av vindu Her skjæres det ut vinduer, det er tungt arbeid så det måtte 4 barn til på hvert vindu! 

Signering av romskip-førerkort Før avreise var barna nødt til å gjennomføre astronautkurs. Det innebar balanseøvelser, hopp fra stoler, holdepusten, telle til 3 på engelsk og ikke minst signere for å vise at de har vært her.

Det spennende med prosjekt prosjektarbeid er at ingen vet hvilke veier det vil gå, vi voksne kan ha en tanke og vips blir det endringer. Barna mente at nå var rommet og rakettene klare så nå måtte rommet åpnes for bruk.
"Skape et miljø som inviterer barna til å ta i bruk fantasi, kreativitet og skaperglede på sin måte, utfra egne forutsetninger." (barnehagens årsplan)

Det er nå åpnet for frilek i grupper, de får førerkortet før de trer inn og ofte er en voksen med på reisen. Det besøkes ulike planeter og reisene er preget av spenning.

Lunsj på romskip-rommet
Samling er holdt og lunsj er spist i verdensrommet, men takket være magi fløy ikke brødskivene ut i lufta.
Dette har vært en spennende reise for både voksne og barn.
Lerberg barnehages visjon: Sammen flyr vi blant stjerner og planeter.
"Vi vil ta valg med utgangspunkt i innspill og medvirkning fra barn og voksne. “Alt er mulig”.
Vi vil at barna skal vite at de har spennende og ubegrensede muligheter når de drar videre ut i “universet”." (barnehagens årsplan)

Opprettet: 04.04.2017 16:53