Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Pulverheksa, den beste heksa vi kjenner

Helgesen, Tone Endret:25.08.2014 18:19

Vi på Jupiter har valgt å starte barnehage året med mange barns favoritt, “Pulverheksa”. I hele august leser vi bøkene om pulverheksa under lunsjmåltidet.​

​Vi gjør oss kjent med de ulike karakterene gjennom fargelegging, samtaler og ikke minst gjennom bilder i filt, hvor tre til fem barn jobber sammen.

figurene i pulverheksa, ferdig klipt og limt 

Vi har stort fokus på å samarbeide tett voksen/barn og barn/barn. Hver av bidragene har sin rolle i det store bildet. Gjennom arbeidet lærer barna om turtaking og evne til å hjelpe hverandre.

samarbeid om klipping og liming De jobber tett og forstår at samarbeid er nødvendig for at hele bilde skal bli ferdig.

Ved slike felles prosjekter oppleves det mye mestring og stolthet underveis. Barna er stolte av hva de har laget, foresatte er stolte over hva deres barn har bidratt med. Ikke minst er vi stolte av barnas samarbeid og gode relasjoner som allerede finner sted.

tegning og fargelegging Barna har mange tanker og det er spennende å undre seg sammen med de. De er opptatt av hvordan de ulike karakterene har det og hvorfor det blir som det blir. F.eks. er alle enig i at det ikke er rart at tyven blir lei seg når han må stå i fengslet. Samtidig måtte nesten politimannen være streng, ja for tyven hadde jo stjålet pulveret til pulverheksa.

fargelegger tyven 

Vi synes alle det er rart at ikke grønnskollingen husker bursdagen sin.
Og hvorfor var det ingen som sa det til ham før pulverheksa gjorde det?
Å det er i grunn litt rart. Men da var det jammen bra at det ble kake og at tyven fikk være med å spise kake også. Men tyven sa unnskyld og da var det jo greit.
Det er tydelig at barna er opptatt av rettferdighet.
Brått dukker det opp en mer alvorlig tanke hos ett av barna. For når man drikker så mye brus som småtrollene, må jo Karius og Baktus komme. Dessuten ligner Tyven egentlig veldig på Karius.

Mange tanker og gode løsninger finner vi hos barn. Derfor er det viktig å lytte når de har noe å si, da kan vi nemlig lære ganske mye.

Vennskap under lunsj og høytlesning 

Vi er stolte og glad over hvor fantastisk utgangspunkt vi har for videre arbeid, det er dette som gjør vår jobb spennende og lærerik.

Opprettet: 25.08.2014 16:49