Saturn på aketur til Fetadalen

Helgesen, Tone Endret:10.01.2018 17:11

​Den fine vinteren byr på mange flotte turer og vinteropplevelser for barna. Fetadalen ligger på Lerberg ned mot Stryken og har en flott bakke som vi kan ake i. Avdeling Saturn tar stadig turen bort for å utfordre og utfolde seg i akebakken.

Felles opplevelser sammen med barn og voksne

Ekstra gøy er det å få ake sammen med en voksen. Felles opplevelse som er like gøy for de voksne som barna og som fører til gode relasjoner og samhørighet. Tilhørighet er det fjerde punktet i barnas syv psykiske helserettigheter; det å ha en følelse av å høre til noen , høre hjemme et sted. I leken opplever barna tett og nært vennskap og utviklier vi-følelsen

Samarbeid om togkjøring og å passe hverandre

I akebakken samarbeides det om å kjøre i tog, passe seg når det kommer noen og vente på at det er klart til å kjøre. Mye latter og glede når man suser nedover bakken. Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver understreker at barnehagen skal bidra til barnas trivsel, livsglede, mestring og følelse av egenverd.

Først nedover sp oppover

Når vi har akt nedover så må vi gå og grabbe oppover igjen. Det er en annen type utfordring.

Utfordringer av motoriske ferdigheter

Barna får utfordret sine motoriske ferdigheter. Etter å ha strevd seg opp den bratte bakken opplever de en stor mestringsfølelse når de når toppen. Under fagområde kropp, bevegelse og helse i barnehagens årsplan legges det vekt på at barna skal få økende fysiske utfordringer ute.

Liten pust i bakken

En liten pust i bakken trenger vi også når det jobbes så hardt for å komme opp. Spise litt snø også, kanskje? Gleden ved å komme opp er stor.

Full fart nedover igjen

Og så fyker vi utfor igjen. Bakken er ganske lang og gir god fart når vi har fått kjørt den til.

Opprettet: 10.01.2018 16:37