Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Sneglestudier i barnehagen

Helgesen, Tone Endret:21.09.2015 16:59
to snegler i faunariumet

Med regnværet følger det også med mange nye og spennende bekjentskaper. Småkryp som meitemark og snegler kommer fram og blir lettere for barna å oppdage. Og da må vi voksne være med barna, være nysgjerrige og undre oss sammen. Da blir det nye miniprosjekter som vi kan ha sammen med barna. ​

 

 

 

 

"Se på den snegle"Nærbilde av en tigersnegle

"Se på den store og lange snegla!" "Den har streker og prikker på seg." En sånn snegle hadde ingen sett før. Vi måtte finne ut hva slags snegle det var. Og den het tigersnegle. Den er veldig glad i brunsnegler, så denne er det lurt å ha i hagen sin. Brunsnegler i hagen var det flere av barna som hadde hatt.

Småkrypene har det de trenger i faunariumet 

Barna samlet sammen kongler, blader og annet naturmaterialer som de mente var lurt å ha i faunariumet slik at småkrypene ville trives.  

Studering av sneglerUndring og samtale om småkryp 

Barna fant mange snegler, med og uten hus, meitemark og andre småkryp som vi la opp i faunariumet. Da kunne vi sitte rundt å se og studere alt på nært hold. Det var babysnegler, snegler som krøp oppover glasset og barna hadde sine favoritter som de fulgte ekstra nøye med på. Det blir mange samtaler og mye undring.

 Nærbilde av snegle med hus

En flott snegle med hus på ryggen. Og sneglehuset hadde fine farger og tegninger. Vi lurte på hva slags snegle det var. Det måtte vi finne ut av.

Opprettet: 21.09.2015 14:13