Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Teaterforestilling med Skinnvotten

Helgesen, Tone Endret:31.01.2017 10:02

Den siste fredagen i måneden, spiller de voksne teater for alle barna i Lerberg. I januar var det Skinnvotten som ble dramatisert, og barna fra de yngste på Uranus til de eldste på Jupiter og Merkur​ fikk med seg historien om alle dyrene som fikk plass inne i skinnvotten.

De første dyrene finner skinnvotten

De første dyrene har funnet skinnvotten i skogen. Her er det Friskefrosk Langelår, Pilemus Silkehår og Haremann Hopsadans som flytter inn.

Barna følger nøye med 

Barna fra alle avdelingene er samlet på Verdensrommet og de elsker å se på teater. Nå har Revemor Silkesvans, Villsvinet Trynebrett, Ulven Aldrimett og Bjørnen Labbdiger også funnet votten og de trykker seg sammen inne i skinnvotten.

Den gamle mannen og hunden finner votten 

Den gamle mannen og hunden hans er ute og går tur i skogen da de finner igjen skinnvotten som de mistet tidligere. Men hvorfor er votten så varm når den har ligget så lenge i snøen. Alle dyrene pilte av gårde da de hørte mannen og hunden komme, så den gamle mannen vet ikke om alle dyrene som brukte votten hans til å holde varmen.

Barna synger om alle dyrene, bjørnen sover 

Etter at fortellingen var ferdig, sang vi sanger om alle dyrene som var med i eventyret. Da ble det sunget Bjørnen sover, Med krøllet hale, Lille Hasse Hare, Mikkel Rev og Småfroskene.

I årsplanen vår skriver vi om drama i satsningsområde: "Personalet spiller teater eller dukketeater for hele barnehagen for å gi felles opplevelser som kan være et godt utgangspunkt for lek og samtaler." Og "ved å bruke konkreter når vi gjenforteller eventyr og fortellinger, vil vi inspirere barna til selv å dramatisere." Om musikk skriver vi: "Gjennom daglig bruk av ulike sanger og felles sangsamlinger vil vi gi barna mulighet til å oppleve glede i sang, dans og bevegelse."

Opprettet: 30.01.2017 17:54