Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

FN`s barnekonvensjon er 30 år i dag

Pedersen, Marlyn Endret:20.11.2019 13:40

20. november 2019 er det 30 år siden FN vedtok barnekonvensjonen, og i etterkant har Norge skrevet under barnekonvensjonen og gjort den til norsk lov.

​Barns rettigheter skal ikke være noe vi diskuterer, men noe vi innfrir! I barnehagen har vi stor fokus på barns rettigheter og jobber blant annet med disse artiklene;

Artikkel 3

Ved alle handlinger som berører barn, skal barnets beste være et grunnleggende syn

Artikkel 12

Alle barn har rett til å bli hørt

Artikkel 13

Alle barn har rett til å ytre seg

Artikkel 14

Alle barn har rett til å tenke fritt

Artikkel 31

Alle barn har rett til lek, hvile og fritid

 

På Larva(ettåringene) begynte vi markeringen med å dele ut brosjyrer om barnekonvensjonen og rettighetene til foreldrene på morningen. Da alle barna var på plass var lekemiljøet gjort om til et discotek. En scene, en discokule, lys i forskjellig farger, smågiraffer, dusjballer og musikk. Dans og lek, utforsking, samarbeid og felleskap ble observert. Da det var tid for lunsj var spiserommet pyntet opp til fest. Vimpler, serpentiner, ballonger og selveste giraffen i midten av rommet. Giraffen er symbolet i prosjektet vårt på Larva. Vi har tatt utgangspunkt i den lokale kunstneren Mokklook(Monica Gulbrandsen Robbestad) sine fargerike fantasiakvareller, og i nettopp hennes bilder fant vi Giraffen.

Da lunsjen var i ferd med å bli ferdig var det en litt rar dame som banket på vinduet. Hun hadde fargerike klær, en grønn koffert, stor ørepynt, leppestift og stråhatt. Hun ble borte, men så banket det på døra. Vi åpnet døra, og der sto hun. Hun hilste på alle sammen og sa "Mokklook" når hun hilste. Vi tror det er navnet hennes. Hun klemte og kosa på giraffen og barna så på henne med spente øyne når hun åpnet opp den grønne kofferten sin. "IS" ropte ett av barna. Ja, for hun hadde ispinner i kofferten sin, som hun delte ut til barna. Da hun skulle gå lå skjerfet hennes igjen! Kanskje hun kommer tilbake for å hente det en dag?

Giraffen vårPå vei til discoFeiring med pynt og ballongerBesøk av Mokklokk

Opprettet: 20.11.2019 13:31