Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

FN-Dagen 24.oktober

Pedersen, Marlyn Endret:19.10.2016 12:02

24. oktober er FN-dag og den bruker vi i Røren barnehage å markere. Vi samler blant annet inn penger til Øvre Eiker for Kenya, som dere kan lese mer om her.

​I fjor samlet vi inn 4500 kroner til Øvre Eiker for Kenya. En gruppe fra kommunen reiste til Kenya i november 2015 og overlevert pengene som vi samlet inn til en kvinnegruppe der. Pengene ble brukt til å kjøpe ris og mais, som kvinnegruppen delte ut til familier som trengte det.

Ris og mais blir delt ut etter innsamling Øvre Eiker for Kenya

 

Det vil være litt forskjell på hvordan dagen markeres på Eiker KVikk og Smetten, oppslag og informasjon om det finner dere på avdelingene. I år vil vi ikke sette noen prislapp på tingeller selge ting som barna har laget, men vi ønsker istedenfor å oppfordre dere til giverglede.

Pengene går til et nært og betydningsfullt prosjekt som Øvre Eiker har hatt gående i mange år. Hver krone som samles inn går direkte til prosjektet og hvert eneste år reiser en delegasjon på 20 ansatte fra Øvre Eiker til Kenya for å se hvordan hverdagen er der.

Gå inn og følg Øvre Eiker for Kenya på facebook. Her vil dere se bilder, leserbrev fra turene som har vært.

illustrasjonsbilde Øvre Eiker for Kenya

Øvre Eiker for Kenya gir ungdom en mulighet til skolegang og en vei ut av fattigdommen. Har du mulighet og lyst til å gjøre en viktig forskjell i livet for andre?

Initiativet "Øvre Eiker for Kenya" startet i 2007, som følge av en privat ferietur på en gruppe med 20 personer. Alle i gruppa ble berørt av nøden og fattigdommen de var vitne til, og noen av deltagerne bestemte seg for å se på en mulighet for et samarbeid med skoler og kvinnegrupper i området.

Slik ble Bogwo barneskole og Thessalia videregående skole våre samarbeidspartnere. I tillegg støtter vi også ulike kvinnegrupper, som sørger for mat, hus og klær til foreldreløse barn.

En hytte Øvre Eiker har vært med på å dekke

Dette er en av hyttene Øvre Eiker har dekket.

Utdeling av mais til barn i Kenya 

Her får barna mais til lunsj på skolen.

Vi trenger din hjelp for å kunne hjelpe! Velkommen til markering av FN-dagen 24. oktober i Røren barnehage.

 

Opprettet: 19.10.2016 11:28