Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

FN-dagen 24. oktober

Hansen, Wibekke E Endret:29.10.2014 12:18

​Fredag 24. oktober var det klart for FN-dag i Røren barnehage. Avdelingene har hele denne måneden jobbet med temaet "barn i andre land" og avsluttet arbeidet med en markering for foreldrene denne fredagen.


I hele oktober har vi brukt gruppetiden til tema-samlinger som omhandler FN. I denne perioden har barna møte historien om Papayafuglen. På nettstedet til dette undervisningsopplegget kan man blant annet lese:


"Vil gjøre noe for andre"
Papayafuglen er en figur som binder to ulike verdener sammen. Den er en slags lykkefugl som vil at menneskene skal få det godt på jorden. Den fiktive trekkfuglen har venner både i Nord og Sør, og disse vennene har mange fellestrekk.
Likevel har søskenparet som han bor hos i Mali mange utfordringer som er typiske for det å leve i fattige kår. Dette ønsker Papayafuglen å gjøre noe med. Han klarer med sine evner å hjelpe søskenparet i gang, og han deler også dette med vennene sine i Nord.

 http://www.strommestiftelsen.no/papayafuglen


Vi har ønsket denne måneden å ha fokus på barn i andre land. Barn som ikke har det like godt som oss og hva kan vi gjøre for å hjelpe. Barn hjelper barn. Øvre Eiker har et prosjekt i Kenya som vi har fortalt ungene om. Da kan de se at det nytter å hjelpe. Vi har også laget mange ting som ungene skulle stille ut og selge på FN-dagen. Inntekter på denne dagen vil gå til Kenya.

FN-%20dag 

 FN-dag%20pynting

FN-dagen 

Opprettet: 29.10.2014 11:53