Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Mai måned har vært svært så innholdsrik på Loppa

Pedersen, Marlyn Endret:04.06.2017 12:33

​I mai er det naturlig å ha et ekstra fokus på Norges nasjonaldag og på Loppa har det vært et gjennomgående tema denne måneden i tilegg til alt det spontane som alltid skjer.

Det har vært fokus på 17.mai. Den eldste gruppa har hatt temasamlinger der vi har pratet om fargene i flagget, det norske flagget, hvorfor vi feirer 17.mai, de har blitt fortalt "historien om da Norge og Danmark skilte lag" og "historien om Norge og Sverige". Dette er historier om land som "lekte sammen" men ble uenige om hvem som skulle bestemme og derfor ikke kunne være sammen mer. Da fikk vi pratet litt om det å være venner og at noen ganger blir vi uenige… Vi snakket om det å gå i tog, Kongen og Dronningen i Oslo og fortalte fra boken om "Karsten og Petra hilser på Kongen". Vi har malt bilder med fargene rødt, hvitt og blått. Da blandet vi fargene med lim og barberskum og disse bildene har dere fått med hjem. Noen fargela også flagget.

bilder i rødt hvitt og blått laget av barberskum og maling

De yngste har laget flagg og krøllet og klippet silkepapir i rødt, hvitt og blått. Noen laget 17.mai blomster hvor de øvet seg på å klippe med saks. Vi har snakket om det norske flagget, hvilke farger vi har i flagget vårt. Vi har snakket om at vi skal feire bursdagen til landet vårt og at vi skal gå i 17.mai tog. Hipp hipp hurra, Norge er bra.

forming 17. mai tema

forming 17. mai temaforming 17. mai tema

forming 17. mai temaforming 17. mai tema

 Vi feiret 17.mai i barnehagen den 15.mai. Alle ungene og de voksne gikk opp til Smetten og der gikk vi i tog rundt i boligfeltet. Mye sang og glade unger. Etter toget gikk vi ned på Eiker Kvikk og hadde pølsefest og 17.mai leker som potetløp, sekkeløp, hestesko kasting mm. En fin feiring.

17. mai leker17. mai leker

 Bokbamsen har vært på besøk og det er alltid stas. Bursdag blei feiret da vi var på tur i skogen.

Bursdagsfeiring i skogen

Ellers har det vært veldig populært å bygge med duplo i det siste.

Duplobygging 

Opprettet: 04.06.2017 12:07