Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Troll og trolleri på Bikuben

Pedersen, Marlyn Endret:18.03.2020 12:07

Før vi måtte stenge barnehagen oppdaget barna mye rart på turene sine. Noen mente bestemt at det måtte være spor av TROLL.

​Blant annet er det mye trollsnørr på trærne... For å gjøre en lang historie kort, nå har alle barna sine egne trollkostymer med haler! Dovregubbens hall har blitt spilt så det jomet på hele avdelingen, det har blitt danset og lekt. Barna har også laget et eget troll-landskap - selvfølgelig med troll av trolldeig.

En dag vi var inne i skogen, hørte vi fløytespill - og så kom jammen Trollmor, ropende på trollungene sine! De hadde stukket av... Fulle av empati og omsorg, tilbød Bikubenbarna seg å være trollungene hennes - og så ble det trollfest i barnehagen, med Trollmor på besøk. Hun hadde med bolledeig i sekken, som alle bakte ut sammen. Troll er som kjent litt vare for lys, så bakingen måtte foregå i lyset fra to stearinlys... Og den grønnaktige trollgrøten som ble servert til lunsj falt i smak hos både mennesker og troll.

Kommunikasjonen mellom troll og barn skjer i form av papirbrev fra barna og hilsener skrevet på bark fra Trollmor - som utveksles på et spesielt sted i skogen, hvor barna blant annet har oppdaget ei moseseng med mosepute...

 Møte med trollmor i skogen

Troll landskapKuben er klar til trollfest

Trollkostymer med trollhaler

Opprettet: 18.03.2020 11:42