Gjenåpner skoler og barnehager

Grøner, Cathrine Endret:08.04.2020 11:00

​Øvre Eiker kommune følger de nasjonale retningslinjene, og gjenåpner skoler og barnehager fra slutten av april.

Under en pressekonferanse 7. april meddelte regjerningen at barnehager kan åpnes fra 20. april, og grunnskoler/SFO fra 1.-4. trinn kan åpnes fra 27. april. Øvre Eiker kommune følger disse retningslinjene og gjenåpner på de fastsatte datoene.

Skoler og barnehager i Øvre Eiker kommune

Skolene vil fortsette med hjemmeskole for 5.-10. klasse også etter at skolen er åpnet for 1.-4. årstrinn. Dette sikrer god plass for de elevene som kommer tilbake til skolen etter 27. april. Alle bygg vil bli vasket grundig før oppstart, og det vil bli foretatt jevnlig smittevernvask av områdene etter at de er tatt i bruk. I tillegg vil alle de ansatte i barnehagene og skolene i tiden frem til oppstart få opplæring i smittevern, slik at dette kan ivaretas best mulig.

Kommunen vil oppfordre barnehager og skoler til å være mye ute fremover, og spre aktiviteten mest mulig i byggene som brukes. Barn som selv er i risikogruppa, eller bor sammen med noen som er det, skal i utgangspunktet fortsatt være hjemme fra barnehage eller ha hjemmeundervisning. Kommunen kommer tilbake med mer informasjon og presiseringer om hvem dette gjelder.

Syv lettelser i korona-tiltakene i april

Årsaken til endringene er redusert smittespredning i samfunnet den siste tida. Under ser du en oversikt over alle de syv tiltakene som endres. Klikk her om du hellerønsker å lese om tiltakene på regjeringen sine nettsider.

Fra og med 20. april 2020:
- Barnehagene åpnes igjen.
- «Hytteforbudet» oppheves. Man bør fortsatt unngå fritidsreiser.
- Helsefaglige virksomheter med én-til-én-kontakt (f.eks. fysioterapeuter og psykologer) kan gjenoppta virksomheten, men må følge fastsatte smittevernstandarder.

Fra og med 27. april 2020:
- Grunnskolen og SFO åpner for elever på 1.-4.trinn.
- Videregående skoler åpner for yrkesfagelever (VG2 og VG3). Les mer om dette på Viken fylkeskommune sine nettsider.
- Universiteter, høyskoler og fagskoler åpner for studenter og ansatte som er i sluttfasen av studier og prosjekter, og som er helt avhengige av utstyr på lærestedet.

Frem til 27. april kan andre virksomheter med én-til-én-kontakt, som for eksempel frisører og hudpleiere, åpne virksomhetene sine igjen dersom de oppfyller krav om smitteverntiltak og ny bransjestandard.

Fortsatt forbud mot de fleste kultur- og idrettsarrangementer

Kultur- og idrettsarrangementer der det ikke er mulig å være maksimalt fem personer per gruppe, med to meters avstand mellom hver person i gruppa, vil fremdeles være forbudt. Dette forbudet gjelder frem til og med 15. juni 2020. Regjeringen kommer med mer informasjon om dette for resten av sommeren rundt 1. mai. Klikk her for å lese mer om unntakene i dette forbudet.

Opprettet: 08.04.2020 11:00