Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Røren barnehage

  Endret:29.11.2018 11:21

Røren barnehage avd. Eiker Kvikk 

 

Røren barnehage ligger idyllisk til midt i hjertet av Rørenbygda i Øvre Eiker. Vi er en barnehage som er lokalisert på to hus, et hus som ligger i Smetten og et hus på Eiker Kvikk. Vi er i alt 90 barn og 24 ansatte.

Dette barnehageåret jobber vi med prosjektarbeid med tittelen; Ta vare på magien! Det vil være gjennomgående på alle avdelinger hele året. Utrykket vil være forskjellig, men vi har en felles plattform.

I Røren barnehage har vi stort fokus på leken. Øvre Eiker kommune har Kom og Lek som satsingsområde. I tillegg er Røren barnehage en av ni barnehager som har fått bli med i forskningsprosjektet "Psykisk helsefremmende barnehager - opplevelser av mening og sammenheng" i regi av Styd Kommunikasjon. Dette kan dere lese mer om i Årsplanen vår som ligger i menyen til venstre på hjemmesiden vår. Leken og rommenes betydning er sentralt i både forskningsarbeidet og i satsingsområdet til kommunen.

Ellers har vi stort fokus på fysisk aktivitet  i det daglige arbeidet og nyter godt av et flott uteområdet med lekeapparater, fotballbane, friidrettsbane og skogen rett ved siden av.

Vi har vår egen gapahuk som ligger på sauejordet. Denne brukes hele året.

 

 

 Aktuelt fra vår barnehage

Vinter går mot jul på Larva

Prosjektarbeidet på Larva er godt i gang, og i går fikk barna et nytt frampek. Et lite hint om hva som venter oss. Vinter møter jul. (29.11.2018)

Lekemiljøet på Bikuben

​Lekemiljøene er i stadig endring i Røren barnehage. De endrer seg etter hva barna er opptatt av og hva de trenger i leken sin. Her kan dere få en titt på hvordan de udefinerbare materialene kan bli brukt på Bikuben.  (14.11.2018)

Magi på superklubben i september og oktober

​På superklubben skjer det spennende og magiske ting for tiden. Vi er opptatt av å undre oss og ta vare på magien. På tur en dag i september skjedde det noe spesielt.... (24.10.2018)

Larva på Gårdsbesøk

​Våren er endelig i anmars og det skjer store endringer i naturen og med dyrene. Vi kastet oss rundt da vi kom på at lamminga også er i gang på denne tiden. Da tok vi turen opp til Rune Bakken og gården hans. (30.04.2018)

Endring i inntektsgrense for ordningen om gratis kjernetid i barnehagene

Pr. i dag gjelder ordningen for familier eller husholdninger som har en samlet inntekt på mindre enn 450 000 kroner. Fra og med 1. august 2018 gjelder gratis kjernetid for husholdninger som har en samlet inntekt som er lavere enn 533 500 kroner per år. (30.04.2018)

 Les flere aktuellsaker

 

Styrer har ordet:

Vi er godt i gang med det nye barnehageåret og barna myldrer i lek. Rommene våre har blitt mer fleksible og materialene får ulike funksjoner i takt med leken. Satsingsområdet "Kom og lek" og forskningsprosjektet "Psykisk helsefremmende barnehager" har gitt personalet mange nye kunnskaper, som vi ser får betydning i det daglige arbeidet vårt. Vi ønsker at Røren barnehage skal være et godt sted å være for både barn og voksne!

Vår visjon er:

Kompetanse for framtida

 

Søke barnehageplass hos oss?

Gå til søknadsskjema her

Vedtekter

Vedtekter for de kommunale barnehagene (åpnes i ny fane)

Lov og forskrifter

Barnehageloven

Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver

 

Logo barnehagene i Øvre Eiker kommune  

Opprettet: 29.10.2013 13:04