Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Hvem ser meg? Sommerleir for barn under 18 år

Juvet, Eilen Endret:05.02.2019 13:37

​Sommerleir for barn under 18 år som har en mamma eller pappa med demens. Sommerleiren er et landsdekkende tilbud, og arrangeres Færder leirsted på Østre Bolærne den 4. - 7. juli 2019. Alle utgifter for deltakerne vil bli dekket.

Barn som har en forelder med demens opplever ofte utrygghet og utfordringer ved de endringene dette medfører for familien. Den friske forelderen kan oppleve at det er vanskelig å vite hvor mye informasjon som skal gis og hvordan barnet kan få best mulig støtte. 

Målsettingen med leiren er at deltakerne skal møte andre i liknende situasjon, og sammen dele erfaringer, få ny kunnskap og ha gode opplevelser sammen. Gjennom samtaler, informasjon og lek møter barna fagpersoner og ungdom med erfaring som pårørende deltar som aktivitetsledere. Undervisning og samtaler skal gi forelderen økt kunnskap om demens og hjelp til å møte familiesituasjonen og støtte barnet i hverdagssituasjoner. 

Trykk her for å se informasjonsfilmen om leiren, der aktivitetsleder Celine forteller litt om leiren og behovet for en slik møteplass når man er barn og har en forelder med demens. 

Sommerleir arrangeres av Aldring og helse, i samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelsen, 
på oppdrag fra Helsedirektoratet og er en del av pårørendetiltakene i Demensplan 2020. 

Trykk her for å åpne Flyer - Hvem ser meg - 2019.pdf

Trykk her for å åpne Påmeldingsskjema- Sommerleir - 2019.pdf

Gule blomster


Opprettet: 05.02.2019 13:24