Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Entreprenørskap på timeplanen

Gulliksen, Terje Endret:11.03.2020 09:47

Denne uka setter Skotselv skole og Røren skole entreprenørskap på timeplanen. For elevene på 5. trinn blir det en spesiell skoledag når ordfører Knut Kvale dukker opp som lærer med undervisningsopplegget "Vårt lokalsamfunn". Elevene på Skotselv skole brukte tirsdagen til å jobbe med opplegget.


Ordfører Knut KvaleTimeplanen er løst opp, dagen er i sin helhet viet til undervisning om lokalsamfunnet og elevenes kreativitet, skaperglede og nytenkning står sentralt. "Vårt lokalsamfunn" er ett av oppleggene som tilbys i regi av Ungt Entreprenørskap Buskerud. I løpet av skoledagen blir elevene bedre kjent med samfunnet rundt seg, yrker, velferdsstaten, lønn, skatt og demokrati. Opplegget vektlegger samspillet mellom mennesker, næringsliv og offentlige tjenester i samfunnet, og har som mål å gjøre elevene bevisste hvordan det lokale arbeids- og næringsliv har stor betydning for lokalsamfunnet. Elevene blir også utfordret i forhold til det ansvaret og de mulighetene alle har for å bidra til at lokalsamfunnet blir godt for alle. 

I en av oppgavene skulle elevene bygge opp sitt lokalsamfunn - rett og slett ta stiling til hvordan samfunnet skal se ut med hus, butikker og offentlige tjenester. Ideene og kreativiteten var stor, og ønskene for hva et "tenkt" lokalsamfunn skulle inneholde var mange. Når pengesekken kom på bordet, oppdaget elevene fort at kommunens inntekter ikke er høye nok til å oppfylle alle ønskene på arket. Det ble mange interessante diskusjoner, refleksjoner og prioriteringer rundt bordene da pengene skulle fordeles. 

Ordføreren var begeistret for opplegget og gav uttrykk for at han koste seg i klasserommet meSpente elever på Skotselv skoled elevene. Inger Tone Nikkerud, som er hovedtillitsvalgt for Utdanningsforbundet i kommunen, gjennomfører opplegget sammen med ordføreren på skolene våre.

Høsten 2018 undertegnet ordfører en avtale som forlenger kommunens samarbeid med Ungt Entreprenørskap, en avtale hvor kommunen forplikter seg til å motivere kommunens skoler til å ta i bruk entreprenørielle metoder. Programmene til Ungt Entreprenørskap skal bidra som hjelp i dette arbeidet. I forlengelsen av dette har rektorene våre lagd en plan som sikrer at alle grunnskoleelever skal jobbe med entreprenørskapsprogram både i barneskolen og ungdomsskolen.

Ordfører Knut Kvale og Inger Tone Nikkerud i klasserommet

Opprettet: 11.03.2020 09:47