Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Fra rumpetroll til frosk

Wagelid, Linda-B Endret:09.06.2016 12:36
Utforskende barn

​Darbu skole ligger idyllisk til med et mangfold av muligheter for sansing, opplevelser og eksperimentering. SFO har i vår hatt et naturfagsprosjekt hvor barna har vært medvirkende, nysgjerrige og utforskende. Vi har fulgt prosessen fra froskeegg til ferdig utviklet frosk!

​I tråd med "Kvalitetsplan for SFO Øvre Eiker kommune" har vi tatt i bruk nærområdene og har, i tillegg til frileik, sett nysgjerrige og utforskende barn. Ungene har funnet froskeegg som de har tatt med tilbake til skolen og sett utvikle seg til rumpetroll.  I all slags vær har vi ukentlig gått til Prestøya for å hente nytt vann til rumpetrollene. Rumpetrollene fikk også vanlig fiskemat.

For at rumpetrollene skulle overleve har elevene hatt barnemøter, lest, sett film og aktivt brukt nettet for å finne informasjon.

Når rumpetrollene blei store, fikk bein og mistet halen ble de sluppet fri på Prestøya. Det ville nok vært spennende for ungene å møte et rom med hoppende frosk, men for de små froskene var det bedre å komme hjem til Prestøya. 

Noen av ungene blei skuffet, de ville jo ha dem med hjem!

Froskesprettkonkurranse 

Nysgjerrige barn finner froskeegg 

Vi ser på froskeegg 

Rumpetroll i karet 

Slipper den halen snart? 

Opprettet: 08.06.2016 09:20