Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Mobilklokker i skolen

Jordet, Anne Berit Endret:07.03.2017 14:52
Illustrasjonsbilde av mobilklokke. Foto: Flickr (CC/Kristin)

​​​Bruken av mobilklokker har økt i omfang i skoler og skolefritidsordninger i Øvre Eiker. Vi ber foreldre gjøre seg kjent med informasjonen via denne artikkelen.

Mange av disse klokkene gir de foresatte mulighet til å GPS-spore barna sine, å kunne ringe til dem, samt at barna kan ringe tilbake. Det er mange utfordringer rundt dette. Noen av utfordringene går på barnas rett til personvern og beskyttelse fra overvåkning. Dette er rettigheter som de foresatte forvalter i forhold til sine egne barn. Det som blir problematisk i forhold til skole-/SFO-hverdagen er at disse klokkene kan ringes til og samtale kobles opp uten at barna trenger å aktivt svare. Det muliggjør at foresatte kan lytte inn på barnas aktivitet, både i fritiden og på skolen. Foresatte har ikke rett til å overvåke aktiviteten i skolen uten videre. Dette berører ikke bare personvernet til eleven med klokke på armen, men medelever, lærere og andre ansatte på skolen som er i nærheten av klokkebæreren. Det kreves samtykkeerklæringer og taushetserklæringer for at de foresatte kan ta del av undervisning og aktivitet. Derfor mener vi at skolene må ha samme holdning til disse mobilklokkene som vi har til mobiltelefoner på skolen:

De skal ligge avslått i sekken, ute av syne fram til eleven går hjem. Det samme gjelder for SFO.​

Se ellers Øvre Eikers forskrift om ordensreglement for kommunale skoler § 5.

 De foresatte vet at barna befinner seg på skolen/SFO i den oppsatte tiden, og skal ikke trenge å GPS-spore dem. Trenger de kontakt med barnet i løpet av skoledagen så kan de gjøre dette via mobilskole.

Opprettet: 07.03.2017 13:53