Inntektsgradert foreldrebetaling i skolefritidsordningen

Gulliksen, Terje Endret:12.06.2020 13:43

Fra 1. august 2020 blir det innført en nasjonal ordning for redusert foreldrebetaling i SFO. ​

En nasjonal ordning for inntektsgradert foreldrebetaling i SFO blir innført 1. august 2020. Ingen husholdninger skal betale mer enn 6 % av bruttoinntekten sin for en 100 % SFO-plass. Ordningen gjelder for barn i 1. og 2. klasse.

Foreldrebetalingen skal beregnes ut fra husholdningens samlede brutto skattepliktige kapital- og personinntekt. Som en husholdning regnes ektefeller, registrerte partnere og samboere. Som samboere regnes to ugifte personer over 18 år som bor sammen, og som har bodd sammen i et ekteskapslignende forhold i minst 12 av de siste 18 månedene, eller har felles barn. Bor et barn fast hos begge foreldrene, skal foreldrebetalingen beregnes ut fra inntekten i husholdningen der barnet er folkeregistrert.

Du kan klikke her for å lese mer om ordningen og for å komme til søknadsskjemaet.

Opprettet: 12.06.2020 13:43