Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Storslagen konsertopplevelse med KORK og elevkoret

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:10.09.2021 14:21

​Med 225 elever som kor på tribunen og selveste Kringkastingsorkesteret på scenen, ble det en uforglemmelig konsertopplevelse for både store og små i sentrumshallen i Hokksund.

Fire konserter har det blitt ut av det unike samarbeidet mellom 6.-klassingene i Øvre Eiker og KORK. Det er den internasjonalt kjente fiolinisten Berit Cardas som står bak prosjektet, som primus motor i den årlige Vertavo-festivalen i Eiker. Torsdag og fredag var det hun som for anledningen dirigerte Kringkastingsorkesteret, med det helt spesielle barnekoret på tribunen.

Ett år med hardt arbeid

I et helt år har Cardas, som selv er fra Røren, reist rundt på skolene i Øvre Eiker for å gi 6.-klassingene en innføring i klassisk musikk og opera og øve inn konsertrepertoaret. Resultatet er mektig og imponerende, med tanke på at dette er musikk som de færreste 11-åringer har vært borti før. Det er ikke ofte du hører 6.-klassinger synge Händels Hallelujakor, Mozart, Wagner og Tsjajkovskijs 1812-overtyre. Med på scenen var også Christiania Mannskor og stjerne sopran Eir Inderhaug, noe som heller ikke er hverdagskost i Hokksund. 

Stor opplevelse

Konsertene torsdag 9. og fredag 10. september var så å si utsolgt, og stemningen stod i taket for elevkoret og noen av Norges beste sangere og musikere. Blant publikum var det mange stolte foreldre, søsken og besteforeldre, men også mange andre som hadde sikret seg billett. En svær gjeng med frivillige har også stått på for å rigge, koordinere og ikke minst skaffe mat på bordet til alle involverte. Hokksund Sanitetsforening er blant dem som har lagt ned mange dugnadstimer og stod for bevertning av orkester og gjester. En stor musikalsk opplevelse ble det! Tusen takk! 

Vertavofestivalen konsert med 6.-klassingene fra Øvre Eiker og KORK 9. og 10. sept 2021


Opprettet: 10.09.2021 14:21