Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Stort engasjement for gatebarn i Bolivia

Gulliksen, Terje Endret:13.05.2019 13:18
Barn som overrekker pengegave til prosjekt ALALAY

​Nora Martine, Maren og Mia overrekker lærer og initativtaker Stina Hamborg en gave på kr. 1800 som skal gå til Alalay. Jentene har stått på og samlet inn penger siden forrige prosjekt for tre år siden. 

​2. – 9. mai 2019 arbeidet elever og lærere ved Hokksund barneskole sammen om prosjektet "Alalay". Alalay er navnet på en barnehjemsorganisasjon i Bolivia som jobber for å gi gatebarn en bedre framtid. Prosjektet ble avsluttet med en miljøkveld torsdag 9. mai. 

I 2008 ble det første gang opprettet kontakt med grunnleggeren av Alalay, Claudia Gonzales, under et besøk i Bolivia. Alalay har i dag fem ulike barnehjem som tar hånd om omtrent 300 barn i alderen 2-18 år. På 28 år har Alalay hjulpet minst 45000 barn. Alalay har som hovedmål å føre gatebarna tilbake til samfunnet.  

Lærer Lars Erik Bjørge lager boliviansk suppe på båletEn av skolens lærere har flere ganger besøkt og jobbet i barnelandsbyen, sist sommeren 2015. Hun har sett resultater blant annet i form av nye bygninger, renovering av eldre bygg, skoleuniformer og nødvendig skolemateriell. Emma Linea Eiternes Bekken, tidligere elev ved Hokksund barneskole, jobbet som friviliig på et av barnehjemmene i fem måndeder i 2018.

I løpet av prosjetperioden har alle elevene lært om sør-amerikansk og boliviansk kultur, rettferdighet og bistand. Barna er i løpet av perioden innom mange ulike tema, inkludert boliviansk matlaging, tradisjonelt håndverk og skriveverksteder for å nevne noe. 

Torsdag 9. mai  møttes elever, foreldre, familie og venner til miljøkveld på skolen, anslagsvis 1500 mennesker til sammen. Kvelden bød på loppemarked, salg av produkter fra Bolivia og ting elevene har laget, fotoutstilling fra Bolivia, dokumentarfilmfremvisning fra Alalay, gatemusikanter, skuespill, spådame, en rekke ulike leker, nykokt boliviansk suppe over bålet osv. Inntektene går til Alalay, som bruker dem til blant annet nye bygninger, skoleuniformer, klær, skolemateriale osv.

Barn jobber som skopussereStrømsgodsets Herman Stengel spiller fotball med skolebarna til inntekt for Alalay

Salg av elevprodukter i gymsalen.
Opprettet: 13.05.2019 13:18