Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Besøk av Barneombudet

Hamborg, Stina Endret:05.04.2017 13:53

​Hokksund barneskole var en av de utvalgte skolene i Buskerud som fikk besøk av "Barneombussen" denne uka. Med i "Barneombussen" var barneombud Anne Lindboe og hennes rådgivere.  Med utgangspunkt i barnekonvensjonen, snakket hun med elevene på 6. trinn om barn og unges rettigheter.

Barneombud Anne LindboeSiden 2013 har Barneombudet noen dager i året reist for å besøke barn og unge på utvalgte skoler i hele landet. Da  Barneombudet besøk Hokksund barneskole, hadde de med seg informasjon om barn og unges rettigheter, barnekonvensjonen og informasjon om Barneombudet.

I forkant av besøket hadde 6. trinn jobbet med flere utvalgte artikler fra barnekonvensjonen som blant annet diskriminering, retten til privatliv og retten til å si sin mening og bli hørt. Elevene hadde forberedt seg godt ved å lage spørsmål som de stilte barneombud, Anne Lindboe. Elevene spurte blant annet om foreldre har lov til å legge ut bilder av dem på sosiale medier, om voksne har lov til å sjekke mobilen deres og om de kan bli tvunget til å dra på trening.

Barneombudet var imponert over hvor gode spørsmål elevene stilte og hvor reflekterte mange av elevene var. Selv om barnekonvensjonen inneholder klare rettigheter for barn og unge, er det ikke alltid like lett å finne et entydig svar til de ulike problemstillingene. For er det greit at mamma spiser litt av godteriet ditt?

Med besøket håper vi at elevene på 6. trinn sitter igjen med kunnskap om barn og unges rettigheter, og at de har lært hva de kan gjøre dersom egne eller andres rettigheter blir krenket eller brutt.

 Barneombudet på besøk på Hokksund barneskoleBarneombudet på besøk på Hokksund barneskole

Barneombudet på besøk på Hokksund barneskole Stem med foten

Opprettet: 28.03.2017 22:36