Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Besøk av mobbeombudet

Hamborg, Stina Endret:19.02.2020 18:54

​Onsdag 12. februar hadde Hokksund barneskole besøk av mobbeombudet. Bodil Jenssen Houg, som er mobbeombud i Viken, hadde en hektisk dag der hun besøkte både elevrådet ved skolen, elever på 3.-4. trinn, elever på 5.-7. trinn, ansatte og til slutt foreldre i løpet av denne dagen. 

Mobbeombudet sine oppgaver er blant annet å ivareta elevenes rettigheter når det kommer til psykososiale utfordringer.  I tillegg driver mobbeombudet forebyggende arbeid mot mobbing og bistår med å svare på spørsmål.

Da mobbeombudet møtte elevene, begynte hun med spørsmålet: «Har du det i deg?» Bodil ønsket ikke å ha fokus på mobberne, men alle de andre som kan hjelpe til å stoppe mobberne. I løpet av timen fikk elevene reflektere over hva nettopp de kan gjøre for å bidra til at alle skal føle seg inkluderte og velkomne. Et hei og et smil når du møter andre, spørre hvordan andre har det og spørre om andre vil være med er noen av forslagene som kan gjøre skolehverdagen enda bedre for alle. Det er også fint å se litt på alle når du snakker, lage plass ved bordet og framsnakke andre. 

Bodil tok elevene med på et tankeeksperiment der de om mange år møter en gammel klassekamerat på gata i Hokksund. Hvordan ønsker du å bli husket? Hvordan ønsker du å bli møtt av en gammel klassekamerat? Elevene ble også utfordret til å tørre å ta et valg og stå for egne meninger. 

Mobbeombudets lange dag gjorde at både elever, foreldre og ansatte fikk samme informasjon, noe som kan være nyttig i vårt felles arbeid mot mobbing.

MobbeombudetOpprettet: 19.02.2020 18:20