Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Kommunedirektøren besøkte Hokksund barneskole

Hamborg, Stina Endret:08.09.2019 17:07

​I anledning det nært forestående lokalvalget, besøkte kommunedirektøren Hokksund barneskole for å snakke om demokrati og valg. 

​Omtrent ei uke før lokalvalget 9. september besøkte kommunedirektøren, Trude Andresen, Hokksund barneskole. Hun besøker alle skolene i Øvre Eiker før valget for å snakke om demokrati og valg. På vår skole var det 7a som var så heldige å få en nærmere innføring i demokratiets historie fra begynnelsen og frem til i dag. Elevene lærte også om hvordan både Norge og kommunene styres og hvilke oppgaver kommunene har overfor sine innbyggere. De fikk også et innblikk i kommunens økonomi da kommunedirektøren fortalte litt om budsjettet med vekt på skolenes del av dette. I tillegg fikk elevene høre om viktigheten av å bruke stemmeretten ved valg med vekt på det nært forestående kommune- og fylkestingvalg. "Stemmer du ikke - bestemmer du ikke!" var det klare budskapet fra kommunedirektøren, som oppfordret alle elevene til å gå hjem og påvirke foreldrene sine til å bruke stemmeretten sin. 

Se videoen der kommunedirektør, Trude Andresen, oppfordrer alle med stemmerett om å benytte seg av denne for å ta vare på demokratiet vårt. 

Kommunedirektøren besøkte 7a ved Hokksund barneskole


Opprettet: 08.09.2019 14:07