Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

7. trinn på leirskole

Hamborg, Stina Endret:15.09.2020 23:00

​I år som i fjor reiste 7. trinn ved Hokksund barneskole til Færder leirskole på Østre Bolæren. Elever og lærere hadde ei uforglemmelig uke med aktiviteter fra morgen til kveld. 

​Fra tirsdag til fredag rett etter skolestart, reiste 7. trinn ved Hokksund barneskole på leirskole. Østre Bolæren i Oslofjorden har være kommunens leirskolested de siste årene. Beliggenheten ved sjøen byr på mange spennende aktiviteter som elevene visste å sette pris på denne uka. Kanopadling, flåtebygging, båttur, fisking, fange krabbe, sette teiner og kveldsbading er noen av minnene som elevene sitter igjen med etter en begivenhetsrik og annerledes skolehverdag. Elevene lærte også om maten i havet og livet i fjæra. Her bød det på muligheter for å smake egen fangst av snegler og krabber. 

En tur rundt på øya med representanter fra den lokale forsvarsforeningen, gav elevene en innføring i forsvarets historie og betydning som kystfort for området. Elevene fikk se gamle installasjoner som 75 mm kanon og en radarstasjon slik forsvaret forlot det i 2004. 

Det var en gjeng med slitne, blide og fornøyde elever som returnerte til Hokksund på fredag ettermiddag. Med mange nye inntrykk og stor mestringsfølelse var elevene enige om at dette var en tur som hadde gitt minner og opplevelse for livet.

Østre Bolæren


Færder leirskoleLeiter etter liv i fjæra

BåtturFiskeFlåterace

BadingBading

Solnedgang Østre Bolæren


Opprettet: 15.09.2020 19:30