Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Leirskole

Hamborg, Stina Endret:09.10.2016 23:44

​I år som i fjor reiste 7. trinn ved Hokksund barneskole på leirskole til Gulsrud leirsted.  

​​Fra tirsdag til fredag i uke 38 var 7. trinn på leirskole ved Gulsrud leirsted. Gulsrud ligger ved Tyrifjorden i nabokommunen Modum. Beliggenheten til fjorden byr på mange aktiviteter som elevene visste å sette pris på denne uka. Kanopadling, svømming, kveldsbading og leirbål i vannkanten er noen av minnene som elevene sitter igjen med etter en begivenhetsrik og annerledes skolehverdag. Energikamp og musikkverksted var andre aktiviteter som elevene fikk utfolde seg i på Gulsrud.

I tillegg hadde elevene to utflukter denne uka. Et besøk til Veien kulturminnepark på Ringerike rett nord for Hønefoss gav elever og lærere innsikt i jernalderen. Gjennom rollespill i jernalderhus blei alle kladd opp i tidsriktige kostymer og tildelt roller. Elever og lærer fikk være med på en reise over 2000 år tilbake i tid – til år 11 etter vår tidsregning. Da er vi i eldre jernalder og snarere bestemt i eldre romertid. Her i nord levde germanerne i små høvdingesamfunn.

Siste utflukt var til Blaafarveværket og Koboltgruvene. I tillegg til omvisning inne i gruvene fikk elevene lage «den blå perle», kjemisk, ved å bruke varme, stein med kobolt, kvarts osv.

Lærerne beskriver leirskoleuka som ei veldig fin uke med god stemning og snille elever som var enkle å ha med å gjøre.

Gulsrud leirsted Leirskole16-2

Kanopadling på TyrfjordenAktiviteter på Gulsrud leirsted 

Elever i aktivitet Volleyball

SpisesalenBading i Tyrifjorden 

Leirskole16-9 Kveldsbad i Tyrifjorden

Kveldsbad i TyrifjordenIMG_3608 

LeirbålTilbake til jernalderen 

Koboltgruvene Koboltgruvene

 

Opprettet: 09.10.2016 21:53