Nasjonale prøver 2015

Hamborg, Stina Endret:02.11.2015 16:18

​De nasjonale prøvene for årets 5. trinn ved Hokksund barneskole er i disse dager avsluttet. Lange arbeidsøkter er gjennomført og mange elever er fornøyd med egen innsats.

Elever ved Hokksund barneskole gjennomfører nasjonale prøver

Elever fra 5. trinn jobber konsentrert med de nasjonale prøvene. Prøvene i regning og engelsk blir gjennomført elektronisk, mens prøve i lesing blir gjennomført i papirutgave.

Formålet med nasjonale prøver er å vurdere og utvikle elevens grunnleggende ferdigheter i lesing, regning og i deler av faget engelsk. Resultatene skal brukes som grunnlag for kvalitetsutvikling på individ, skole- og skoleeiernivå.

Nasjonale prøver gir informasjon om elever på alle nivåer. Derfor har prøvene både lette og vanskelige oppgaver.
Resultater fra de nasjonale prøvene gir et begrenset bilde av de ferdighetene og den kompetansen elevene har. Resultatene må derfor ses i sammenheng med annen relevant informasjon om skolen, kommunen og elevene.

Lærere skal bruke resultatene for å følge opp elevene sine og i arbeidet med underveisvurdering og tilpasset opplæring.
Kommuner og skoler skal brukes resultatene som grunnlag for kvalitetsutvikling i opplæringen

(Kilde: Udir.no)

Opprettet: 02.11.2015 15:35